Вести.Ru: Новинки Nokia зможуть заряджатися "по повітрю"

За кілька днів до відкриття конференції Nokia World з'явилася чергова хвиля чуток про підготовку новинки. За найсвіжішими даними, на спільній прес-конференції з Microsoft в середу, 5 вересня, фінська компанія може показати два смартфона з серії Lumia - флагмана 920 і трохи скромнішу модель 820. Обидві моделі отримають великі дисплеї, продуктивну начинку і зможуть заряджатися без проводів.

Lumia 920 обіцяють 4,5-дюймовий HD-екран, двоядерний процесор на частоті 1,5 ГГц, 1 ГБ "оперативки" і 32 ГБ флеш-пам'яті. Апарат вийде по брендом PureView (у багатьох він асоціюється з Nokia 808 , Які мають рекордну 41-мегапіксельну матрицю), але отримає "лише" 8-мп камеру, пише UnwiredView.

Модель молодшого віку - Lumia 820 - укомплектують 4,3-дюймовим дисплеєм. Для цього смартфон Nokia буде випускати змінні задні панелі різних кольорів, як для 710. В цілому 820 має ті ж характеристики, що й 920: 1 ГБ оперативної пам'яті і 2-ядерний процесор на частоті 1,5 ГГц. У порівнянні з флагманом, внутрішньої пам'яті у 820 трохи - 8 ГБ, однак її можна буде збільшити за допомогою SD-карти.

Nokia Lumia 920. Фото @evleaks:

Lumia 920 і 820 будуть використовувати операційну систему Windows Phone 8 . У них бездротова зарядка відбувається за методом електромагнітної індукції, тому телефон потрібно буде помістити на спеціальну платформу. Обидва апарати сумісні з бездротовим стандартом Qi, схваленим організацією Wireless Power Consortium (WPC). Так, вони зможуть підтримувати зарядки від інших виробників. У продажу новинки очікуються до кінця жовтня або початку листопада.

Lumia 820. Фото @evleaks:

Фото @evleaks:

За наявними UnwiredView відомостями, Nokia також готує наступника Lumia 610 - своєму найдешевшому Windows-смартфону до цього часу. Очікується, що модель 620, яка всередині компанії відома як Glory, отримає 4-дюймовий дисплей (у попередника - 3,7 дюйма). Усередині апарат не зміниться (процесор на 800 МГц і 256 оперативної пам'яті).

Бюджетний смартфон буде працювати не на самій останній, восьмій версії Windows Phone, а на 7.8. Ця версія платформи Microsoft високі дозволу не підтримує, тому можна з упевненістю сказати, що у моделі 620 воно складе 480х800 пікселів.

Тим часом стало відомо, що 5 вересня Microsoft може представити кілька нових додатків для управління і синхронізації Windows-смартфонів. Одне з них замінить клієнт Zune на "машинах" з Windows 8, пише The Verge з посиланням на власні джерела. Така програма дозволить швидко отримати доступ до фотографій, документів, музики, відео та інших даних, що зберігаються на WP-пристрої. Очікується, що додаток з'явиться в онлайн-магазині Windows Store в кінці жовтня.

Також по темі: Від Nokia чекають два нових Windows-смартфона
Nokia готує "бомбу" на 5 вересня
Nokia Lumia X обзаведеться обертається камерою
Nokia закриє останню фабрику в Фінляндії
Nokia згорнула розробку нового мобільника