Колишній учасник Uriah Heep Кен Хенслі дасть концерт в Москві

Фото: facebook.com/officialkenhensley

У четвер в клубі "ТЕАТР'" виступить мультиінструменталіст і колишній учасник британської рок-групи Uriah Heep Кен Хенслі. Сьогодні 69-річний музикант активно гастролює і з'являється в Росії мало не щороку. Цього разу разом з музикантом виступить рок група Live Fire.

Кореспондент M24.ru поспілкувався з Кеном напередодні московського концерту.

- Ви часто виступаєте в Москві. Останній раз - рік тому. Чим здивуєте на цей раз?

- Цього року я приїду зі своєю чудовою групою Live Fire. Ми зіграємо найкращі версії найвідоміших пісень Uriah Heep, плюс буде трохи композицій з наших альбомів!

- Ви дуже багато часу проводите в турах. Що найважливіше для вас під час гастролей - рідні люди поруч або, скажімо, смачна їжа?

- Здебільшого глядачі. Звичайно, я стежу за тим, що я їм, тому що хочу бути впевнений, що звертаюся зі своїм тілом і організмом настільки добре, наскільки це можливо. І мені подобається, коли поруч зі мною люди з позитивною енергетикою.

- Десять років тому ви записали альбом The Wizard's Diary в Росії з російськими музикантами. Що скажете про цю роботу?

- Так, це було! Цей досвід навчив мене багато чому. Музиканти і співаки були прекрасні. Правда, їм варто було б навчитися нікого не копіювати і бути собою.

- Існує стереотип, що "російські часто лінуються" ...

- Це не так! Люди всюди можуть бути ледачими і погано працювати. Це помітно і в Іспанії, де я живу. Скрізь одне і те ж. Якщо ти знаєш, чого хочеш від людей, тобі варто шукати і шукати, поки ти не знайдеш тих, хто з цим впорається. Хочу сказати, що з роками у мене з'явилися хороші друзі з Росії і я зрозумів, що можу покластися на них, і вони не підведуть.

- Ви записували музику і в інших країнах, наприклад, в Литві. Заради чого ви це робили?

- Я сприймаю життя як подорож і музичну подорож в тому числі. Це безперервне отримання досвіду - куди б я не пішов, я вчуся новому. Такі експерименти життєво необхідні для мене. Мені важливо розвиватися як особистість, музикант і композитор.

- Uriah Heep були шалено популярні в 70-е. Ви коли небудь боялися, що шанувальники чекають від вас щось фантастичне, а ви не зможете виправдати їх очікування?

- Ні! Коли я пишу тексти, записуюсь в студії або виступаю, завжди думаю про прихильників. Мої фанати знають, що все, що я роблю, - для них, і я завжди буду намагатися з усіх сил.

- Чого ви взагалі боїтеся?

- Себе! І зокрема, своє его.

- В одному з інтерв'ю ви говорили, що з тих пір, як ви почали користуватися інтернетом, дізналися про себе багато нового від шанувальників. А зараз читаєте, що про вас пишуть?

- Так, але це не означає, що я сприймаю все серйозно. Найжорсткіший і найгірший мій критик - я сам. Взагалі, в інтернеті так багато інформації про мене і про те, що я зробив більше ніж за п'ятдесят років роботи, але не всьому можна вірити. Мене вражає, як легко люди вірять всьому, що бачать, читають або чують!

Кен Хенслі

Кен Хенслі народився в 1945 році в Лондоні. В молодості музикант виступав у складах маловідомих англійських рок- і соул-команд. У 1969-му Хенслі запросили грати на клавішах в групі Spice, яку пізніше перейменували в Uriah Heep. Кен Хенслі став головним автором музики і текстів. Кен грав в групі 11 років, і покинув команду в 1980-му.

Після цього Хенслі переїхав в США, де виступав у складі різних груп. Наприклад, WASP Сьогодні музикант активно гастролює і живе з сім'єю в Іспанії.

Найвідоміші композиції музиканта - Sympathy, Lady in Black і July Morning.


Концерт Кена Хенслі відбудеться 27 листопада о 20.00 в клубі "ТЕАТР'" за адресою: Стара Басманная, будинок 20, будова 1. Вартість квитків - від 1400 рублів.

Катерина Кадушкіна

сюжети: Музичне життя столиці: рецензії, фотографії, інтерв'ю , Персони

Чим здивуєте на цей раз?
Що найважливіше для вас під час гастролей - рідні люди поруч або, скажімо, смачна їжа?
Що скажете про цю роботу?
Заради чого ви це робили?
Ви коли небудь боялися, що шанувальники чекають від вас щось фантастичне, а ви не зможете виправдати їх очікування?
Чого ви взагалі боїтеся?
А зараз читаєте, що про вас пишуть?