Playnite - єдина платформа для запуску, пошуку і скачування ігор

Спосіб реалізації комп'ютерних ігор через DVD-диски поступово відходить у минуле, замість нього все частіше гри поширюються за допомогою онлайнових сервісів, з яких найбільш відомим є Steam. Тим же, хто активно користується і іншими ігровими ресурсами цифрової дистрибуції, можна порекомендувати встановити на своєму комп'ютері програму Playnite. Ця програма являє собою щось на зразок єдиної графічної оболонки для ігор, придбаних в різних джерелах.

Володіючи функціоналом ігровий бібліотеки, Playnite дозволяє запускати вже наявні на комп'ютері гри, а також завантажувати і встановлювати нові з підтримуваних джерел, а саме Steam, GOG, Origin і Uplay. Крім того, додатком підтримується виявлення локально інстальованих ігрових продуктів та ігор, встановлених з Магазину Windows. Інші джерела підтримуються опціонально.

Функціональні можливості Playnite включають сортування знайдених ігор за різними параметрами - назвою, розробнику, дату релізу, категорії, жанру і т.д. Є у програмі зручний вбудований пошук.

Для кожного окремого ігрового продукту Playnite підвантажує, якщо доступні, додаткові відомості, як то: докладний опис, посилання на керівництво і службу підтримки, графічну обкладинку і т.п. Якщо наданих програмою відомостей недостатньо, їх можна пошукати в базі IGDB або Wikipedia безпосередньо з вікна програми.

При бажанні користувач сам може дати грі опис та інші відомості, для чого в Playnite передбачений набір спеціальних форм. Досвідченим ігроманам Playnite пропонує можливість запуску ігор в режимі бенчмарка за допомогою створюваних ними ж ярликів, використання лічильника ігрового часу.

Завантажити платформу можна з офіційного сайту:

playnite.link

Поширюється додаток безкоштовно, має відкритий вихідний код, з мов інтерфейсу підтримується поки що тільки англійська. В майбутньому розробник планує додати в Playnite ряд додаткових можливостей, зокрема, реалізувати підтримку консольних і DOS -ігор, а заодно вдосконалити інтерфейс.