Огляд ноутбука Sony Vaio VPC-EB3Z1E / BQ

Sebastian Jentsch,

Full-HD Развлекатель. Sony встановила сильний екран з квітами sRGB і з роздільною здатністю Full HD. Чи можуть бути задоволені очікування амбітних гравців і тих хто працює з зображеннями? Матова робоча поверхня і багато інтерфейсів - це гарний початок.

15,5-дюймовий Vaio вражаюче обладнаний WUXGA Full HD екраном, швидкої ATI Mobility Radeon HD 5650 і процесором Core i5-460M . На головній сторінці Sony наш тестовий девайс VPC-EB3Z1E / BQ називається "двері до HD розваги".

Після першої лінійки Vaio VPCEB в огляді отримав тільки нижче-середнього ХОРОШУ оцінку (80%, VPC-EB1S1E / BJ ), Потенційні покупці, природно, задають питання? Дисплей все ще неякісний (освітлення, контрастність)? Вентилятор і жорсткий диск все ще привертають до себе увагу шумом? Фортеця його все ще незадовільна (обрамлення дисплея, клавіатура)? Якщо ви також ставите такими питаннями, то ви зможете знайти відповідь на них в нашому докладному огляді.

Vaio VPC-EB3Z1E / BQ заснований на точно тієї ж конструкції, як і перша модель цієї лінійки VPC-EB1S1E / BJ . Але як би там і було корпус візуально став тоншим, що дуже привабливо для багатьох офісних користувачів. Місце упору для рук більше не має глянцевого покриття.

Відносно матеріалів і устаткування це досить простий ноутбук. Тут немає алюмінієво-магнієвих компонентів або поверхонь фарбованого алюмінію (або пластикових поверхонь, але виглядають як алюміній). Деталі ноутбука дуже добре підігнані один до одного. Колір антрациту не намагається привернути увагу висоглянцевой поверхнею, але можливо деяким покупцям це якраз те, що треба.

Робочі пластикові поверхні не виглядають дорогими, але приємно те, що вони не ковзають. Так як поверхня не має покриття, то подряпини для нього не проблема. Місце упору для рук міцне і ніде не деформується. Однак того ж самого не можна сказати про нижній панелі, яка хоча і жорстка, але все ж деформується в місці оптичного приводу.

Стабільність досить товстою кришки цілком достатня. Ми змогли її трохи продавити при застосуванні великому навантаженні, що однак не відбилося на зображенні екрану. Жорсткість на скручування хороша, і міцні шарніри добре утримують кришку без видимого кочення. Кришка відкривається двома руками. Максимальний кут відкриття 130 градусів.

Тут є все порти необхідні для домашнього використання. Природно це не включає док-порт, але включає мультимедійну розширюваність для носіїв інформації, підключення до мережі, контролерів і весняних дисплеїв. Деяким буде не вистачати USB 3.0. Однак, такий контролер може бути модернізований через ExpressCard 34. Додатково eSATA може також підтримувати швидку передачу даних.

Якщо уявити собі цей ноутбук підключений до всіх кабелях, але дуже швидко буде видно його недоліки, що виражаються в плутанині кабелів і перешкоджають нормальному використанню миші. Заднє розташування кабелів було б краще для більшості користувачів, хоча в нашому випадку кришка заважає цьому.

Sony встановила два кардридера спереду. Отже, крім звичайної карти пам'яті SD тут можна використовувати карту пам'яті HG Duo. Це дуже важливо для Sony Company, так як формат карти HG Duo це формат її власних цифрових SLR, високоякісних цифрових фотоапаратів і цифрових камер.

У той час як VPC-EB3 оптимізований для високого дозволу, веб-камера Motion Eye може записувати тільки з 640x480 пікселів (VGA, 0.3 MP). Це нас засмутило, так як майже кожен Acer Aspire може знімати з роздільною здатністю. 1280x1024 пікселів.

комунікація

Бездротова карта Atheros забезпечує найшвидше покоління WLAN зі стандартом draft n (AR9285). Вбудований модуль Bluetooth підтримує стандарт 2.1 + EDR. Marvell Yukon 88E8059 LAN адаптер підтримує зв'язок відповідного гигабитного стилю. Отже, щодо з'єднання з мережею цей ноутбук добре обладнаний навіть без Bluetooth 3.0.

Обсяг поставки

Тут немає носіїв інформації, просто інструкція по швидкому старту і керівництво відновлення системи і обслуговування. Користувач повинен створити свій власний диск відновлення системи для підтримки Windows Home Premium 64 bit. Тут повно інструментів Vaio і програм на жорсткому диску. Деякі програми можуть бути дуже корисними, але все таки їх просто занадто багато. Користувачам доведеться провести багато часу для того, щоб ознайомитися з програмами перш ніж вони захочуть їх видалити.

Тому, багатьом досвідченим користувачам рекомендується відразу ж перевстановити всю операційну систему, але так як ми відчуваємо все ноутбуки в такому стані в якому вони поставляються, то ми залишили його в оригінальному стані.

клавіатура

Sony встановила хорошу клавіатуру на Vaio EB3Z1E. Роздільні клавіші використовують в се простір по самі вінця. Це сильно збільшує точність при друку і відчутність F і J дуже хороша. Клавіші мають дуже чітку точку натиснення і довгих хід.

На нашу думку дуже добре тут те, що клавіші курсора відокремлені великим простором від великих клавіш shift і enter. Sony дозволяє клавішах курсора вдаватися нижче на пів сантиметра. Хоча клавіші курсора маленькі, але на дотик вони дуже легко знайти.

Друкується на такий просторій клавіатурі легко. Це також завдяки матовому і широкому місця упору для рук. Великою перевагою при наборі великих колонок цифр служить окрема цифрова панель.

тачпад

Панель Alps не має многопальцевость жестів. Сумно те, що тут немає навіть смуги прокрутки. Непрацездатний тачпад може здійснювати тільки подвійний клік і управляти курсором.

Панель має слабо узелковую поверхню, яка має відмінну чутливість. Однак ковзання тут не найкраще. Рухи часто бувають неточними. Тому ми при роботі з ноутбуком встановили зовнішню USB миша. Короткий хід клавішею миші і короткий звук клацання завершують слабку реакцію клавішею.

Гарячі клавіші

Клавіші з написами "Assist", "Web" і "Vaio" розташовуються над клавіатурою. "Assist" приховує всі інструменти для адміністрування (відновлення, діагностика, помилки, обслуговування. Media Gallery (доступ до медіа в мережі і плеєрі) розташовується за "Vaio". Придивившись ближче до Gallery, можна помітити що це потужний програвач, здатний повністю задовольнити ваші розважальні амбіції.

Клавіша "Web" (натискається коли ПК відключений), активує міні операційну систему, яка сильно нагадує про ExpressGate від Asus. Швидкий веб-браузер доступний (Splashtop V3.01) після першорядної установки. Крім цього веб-браузера тут більше нічого немає.

Схоже найбільшим стимулом для придбання Vaio VPC-EB3Z1E служить Full HD TFT дисплей. Моделі EB стандартно обладнані HD Ready (1366x769). Наш тестовий девайс йде з незрівнянно більшою щільністю точок - 1920x1080 піскелей (WUXGA).

Ця особливість робить наш девайс особливо цікавим для любителів HD фільмів (Blu-Ray плеєр), а також для деяких осіб, які працюють із зображенням. Таким чином виробник називає модель "дверима до HD розваги".

Глянцевий дисплей слушно встановлений для розважального девайса, хоча офісним працівникам буде не вистачати матового екрану. Екран має високу контрастність - 551: 1 (величина чорного: 0,41 cd / m2). Кольори в нашому Blu-Ray тесті фільмів виглядали навіть ще більш чіткими і живими, завдяки глянсовому покриттю екрана.

Однак для професіоналів займаються зображенням і відео значення має п окритій спектра кольорів. Ми виявили що спектр кольорів sRGB майже покривається. Таким чином можна сказати, що екран має розширений спектр кольорів. Пересічні дисплея як в Acer Aspire 5552G мають значно менший спектр кольорів, проте він все ж таки не дотягує до дисплеїв професійних ворк-станцій (наприклад Lenovo Thinkpad W510 з RGB дисплеєм або Dell Studio XPS з RGBLED (t)

Екран має середній рівень освітлення 218 cd / m 2. У висвітленні є невелика нерівномірність. Найяскравіше місце знаходиться внизу праворуч 237 cd / m2. Відхилення в освітленні непомітні неозброєним оком (однорідність 84%).

203
cd / m² 207
cd / m² 200
cd / m² 212
cd / m² 226
cd / m² 219
cd / m² 225
cd / m² 236
cd / m² 237
cd / m² Рівномірність підсвічування екрану

Gossen Mavo-Monitor

Максимум: 237 cd / m² В середньому: 218.3 cd / m²
Рівномірність підсвічування: 84%
Від батареї: 226 cd / m²
Контрастність: 551: 1 (Рівень чорного: 0.41 cd / m²)

Дисплей не підходить для використання поза приміщенням незважаючи на адекватне висвітлення. Глянсове покриття створює інтенсивні відблиски. Якщо вам потрібно буде прочитати пошту або ви захочете подивитися фільм, то вам доведеться по-щонайменше шукати затемнене місце. Глянцевий тип екрану не проблема при похмурій погоді, як на наступних знімках.

Багато пар очей захочуть дивитися HD фільм на екрані і всі вони захочуть щоб зображення було хорошим. Горизонтальні кути цього екрану досить хороші, до 80 градусів (ширина охоплення справа наліво) ми не помітили інверсії кольорів. Хоча ми помітили значне пожовтіння приблизно з рівня 45 градусів, тому синє небо ставало трохи зеленуватим.

У вертикальній площині кути менш стабільні. Інверсія кольорів спостерігається при куті більше 30 градусів. Якщо ви подивіться вниз то помітите, що зображення починає робитися нечітким вже при 10 градусів. Інверсія кольорів дуже сильно проявляється при 40 градусів.

Коротко: Екран Full HD значно краще за більшість споживчих дисплеїв у вертикальній площині. Це досить хороший показник, так як 80 відсотків тестованих нами ноутбуків мають дуже вузькі кути огляду. Однак Vaio VPC-EB3Z1E / BI близько не підходить до стабільності настільних TFT (кольори стабільні з усіх позицій).

Наш ноутбук був обладнаний процесором Core i5-460M (2 x 2,53 Ггц, 3 Мб L2 кеш) і графічною картою ATI HD 5650 (1024 Мб DDR3). 460M від оновленої лінійки Arrandale Refresh Lineup має технологію Turbo Boost (до 2,80 Ггц) і Hyper-Threading для обох ядер. Як і у всіх Core i3 / i5, контролер пам'яті і графіка Intel HD інкорпоровані в процесор.

460M це призначений для користувача i5. Йому не вистачає функцій AES, VT-d і Trusted Execution. Професіоналам буде не вистачати цих особливостей (доступні в i5-520M). На Vaio VPC-EB3Z1E / BQ встановлено 4096 Мб DDR3 RAM (два модуля RAM).

System information: Sony Vaio VPC-EB3Z1E / BQ

Тест процесора Cinebench R11.5 (швидкість чистих обчислень, багатоядерний) надав системі 2.27 балів. процесор 520M має близько 2,2 балів, що виходить з-за трохи нижчою стандартної тактової частоти (2,4 Ггц). Його менший брат 430M набирає 2,0 балів, i3-330M показує 1,75 балів. Таким чином послідовність продуктивності для Cinebench R11.5 наступна: 330M , 370M, 430M , 460M / 450M, 520M , 540M.

Turbo Boost дозволяє розганяти одне ядро максимально до 2,8 Ггц в одноядерних додатках. Два ядра (або більшою мірою все чотири потоки) не можуть бути розігнані так сильно, хоча б тому, що вони перевищать істотно TDP 35 ват. У Cinebench R10 (64 bit) одне ядро показує результат 3826 балів. Це навіть на кілька балів більше ніж 520M (Turbo до 2,93 ГГц) може досягти (від 3624 до 3815 балів, Lenovo Thinkpad T410s ; Asus G73JH ). Хто має меншу тактову частоту 430M (стандарт 2,26, турбо 2.53 ГГБ) набирає тільки 3419 балів ( MSI GE600-i5447W7P ). Таким чином, послідовність збільшеної продуктивності для одного ядра буде: 330M , 350M, 370M, 430M , 520M , 460M , 540M, 740QM , 620M.

5.9

Оцінка Windows 7

процесор

Операцій в секунду

6.9

Пам'ять (RAM)

Операцій з пам'яттю в секунду

5.9

графіка

Продуктивність робочого столу для Windows Aero

6.7

Графіка в іграх

3D-графіка

6.7

Жорсткий диск

Швидкість передачі даних диска

5.9

Cinebench R10 Rendering Single 32Bit

3080

Cinebench R10 Rendering Multiple CPUs 32Bit

7157

Cinebench R10 Shading 32Bit

5217

Cinebench R10 Rendering Single CPUs 64Bit

3826 Points

Cinebench R10 Rendering Multiple CPUs 64Bit

8448 Points

Cinebench R10 Shading 64Bit

5129 Points

Cinebench R11.5 OpenGL 64Bit

21.16 fps

Cinebench R11.5 CPU Multi 64Bit

2.27 Points

PCMark 05 Standard 6309 балів PCMark Vantage Result 5603 балів

В PCMark Vantage наша система показала результат 5603 балів. Наш апарат розташовується серед Lenovo Thinkpad W701 2500-2EG (воркстанція 720QM , Quadro FX 2800M ), Asus 'G53JW (Геймер, 720QM , GeForce GTX 460M ) і Deviltech Devil 9700 DTX HD 5870 (Геймер, 820QM , Mobility Radeon HD 5870 ).

Обидва ядра в 460M можуть цілком не відставати від вищезгаданих чотирьох ядер i7 бо їх стандартна тактова частота 1,6, відповідно 1,73 GH7 досить низька. Іншими словами: PCMark Vantage не дає чотирьом ядрам (8 смуг) досить продуктивності. Такі системи підходять для мультиядерних додатків де більш висока тактова частота не важлива.

HD 5650 має невеликий результат (ігровий результат: 4476 балів) в PCMark Vantage. Але навіть ноутбуки з чіпсетний графікою можуть мати кращі загальні показники ( Sony Vaio VPC-B11V9EB : 6180 балів).

3DMark 05 Standard 12355 балів 3DMark 06 Standard 6234 балів 3DMark Vantage P Result 2795 балів Мін. швидкість передачі даних: 33.6 MB / s
Макс. швидкість передачі даних: 76.3 MB / s
Середня швидкість передачі даних: 64.7 MB / s
Час випадкового доступу: 17.8 ms
Пікова швидкість: 64.4 MB / s
Використання процесора: 1%

Жорсткий диск від Samsung (HM500JI) на 500 GB працює досить швидко. Але все ж він не швидкий. Жорсткий диск обертається зі швидкістю 5400 об / хв. Він має швидкість послідовного зчитування 65Мб / с (HD Tune). Crystal Disk Mark 3.0 працює значно швидше - 75 Мб / с. Це однак, можна пояснити різним проведенням тесту (різниця в 10мб / с цілком нормальна). Результат в PCMark Vantage досить невеликий - 3094 балів. Швидкі жорсткі диски зі швидкістю 7200 об / м показують значно кращі результати, наприклад 4077 балів ( HP G62-130EG ).

Швидкі жорсткі диски зі швидкістю 7200 об / м показують значно кращі результати, наприклад 4077 балів (   HP G62-130EG   )

Як і в нашому першому тестовому девайсе Vaio EB, Sony покладається на виділену ATI Radeon 5650 (1024 MB GDDR3). Це не гібридна графіка, саме HD 5650 не може бути відключена на користь Intel HD. Відповідно до GPU-Z, чіп має частоту 450 і DDR3 790 МГц. Sony також вибрала зменшення частоти ядра, також як і в перших EB1S1E / BJ . У той час як всі інші виробники такі як Acer, Toshiba, Dell або HP, мали у HD 5650 частоту 550МГц в ядрі (виключення: 600 Мгц), EB3 змушений обходитися меншою потужністю.

HD 5650 належить до графіку від ATI верхнього середнього діапазону. 3DMark2006 показав 6237 балів. Це перший показник слабкої продуктивності через частоти ядра 450 МГц. Те ж саме ядро ​​може набрати 6754 балів в Aspire Timeline X 3820TG ( i5-460M ). Воно може мати навіть 7076 балів з підтримкою i7-720QM ( Deviltech Fire DTX ).
Як поводиться HD 5650 в реальних іграх? Так як ця графічна карта вже багато тестувалася (див. Дані HD5650), ми провели тільки тест з двома сучасними іграми.

StarCraft 2

Ця стратегічна гра реального часу вимагає підтримки потужної графічної карти і швидкого мультиядерність процесора в високому та найвищому дозволі. Ми не змогли забезпечити порівнянні вимірювання для середньої і високої деталізації через відсутність відповідного тестового дозволу (ні 1360х768 ні що-небудь наближене не могло бути встановлено). EB3 надав тільки недостатні 15 кадр / с в максимальному рівні деталізації і Full HD. ідентично конфігурувати Aspire 3820TG-5464G75nks (13,3 дюймів, HD 5650, 550 МГц) показав 17 кадр / с. Цю різницю можна, однак, віднести до похибки.

StarCraft 2

Дозвіл Налаштування Значення 1920x1080 ultra 15 fps 1024x768 low 164 fps Your browser does not support the canvas element !

Fifa 2011

Футбольні фанати тільки недавно виявили свій шлях до ігрових бенчмарках. Так як вона має низькі вимоги для обладнання то, Fifa 2011 Гімно підходить для слабких графічних карт таких як HD 5470 . Для HD 5650, звичайно, це був гарний час і гра програвалася зі швидкістю 41 кадр / с навіть у найвищому рівні деталізації і дозволі Full HD. Цього цілком достатньо.

Fifa 11

Дозвіл Налаштування Значення 1920x1080 high, 4xAA, 0xAF 41.2 fps 1024x768 medium, 0xAA, 0xAF 140 fps 800x600 low, 0xAA, 0xAF 275 fps Your browser does not support the canvas element !

Ігровий вердикт

Задихається HD 5650 це не основна слабка сторона в порівнянні з 550 Мгц версіями (стандарт) в іграх. Зацікавлений середній геймер буде більшою мірою задоволений. Однак, ігри в Full HD не доведеться включати в репертуар. Хоча Fifa 2011 програється гладко, вимогливі ігри такі як Bad Company, Crysis, Dirt 2, StarCraft 2 або Risen НЕ програватимуться з максимальною роздільною здатністю. HD 5650 технічно досконала при програванні ігор в HD Ready (1366x768) або менших дозволах. Хоча вона повністю перевантажена в Full HD.

хв.середовищ.вис.макс. StarCraft 2

(2010) 164 15 fps Fifa 11 (2010) 275 140 41.2 fps

Системні шуми

Система охолодження мала рівень шуму до 47,3 дб (A) в стрес-тесті (одночасно Furmark і Prime95) (15 сантиметрів від краю корпусу). Рівень шуму не постійний, він кожні 60 секунд падає до 39,2 дб (A). Ці коливання, які також відбуваються і при середньому навантаженні (36,6 дб (А)), не виглядають дуже дратівливими, тому що збільшення швидкості відбувається дуже повільно (без виття).

Рівень звуку в основному тихий, так як згадані 47,3 дб (А) не реєструвалися нами під час комп'ютерних ігор або навіть під час сильного завантаження процесора. Рівень шуму був в основному 36,6 дб (А).

В офісному режимі рівень шуму опустився ще нижче і був тихим - до 31,8 дб (А). Хоча вентилятор ніколи не відключався, він працював повільно. Під час інтенсивної активності жорсткий диск видавав рівень шуму 31,3 дб (А).

Рівень шуму

очікування

31.3 / 31.3 / 31.8 дб

Шум від HDD 31.3 дб Шум від DVD-приводу 36.4 / дб Навантаження 36.6 / 47.3 дб Шум від HDD 31

30 dB
безшумно

40 dB (A)
помітно

50 dB (A)
голосно

температура

Завдяки постійно працюючому вентилятору корпус залишається приємно холодним в будь-якому операційному режимі. Можна тримати його на колінах навіть при стрес-тесті. Базовий блок залишається прохолодним в холостому режимі. Температура при цьому піднімається в середньому всього лише до 27,5 градусів на верхній панелі, і до 29 на нижній.

Температура під час стрес-тесту піднімається трохи на верхній панелі в середньому ще на 3 градуси. Найгарячіший місце під час проведення стрес-тесту це нижня панель, яка нагрівається до 38,8 градусів. Робоча поверхня при цьому в середньому має 30,5 градусів. У процесора під час проведення стрес-тесту не виникає проблем, його температура максимально піднімається до 72 градусів (графічна карта до 59 градусів), що для них досить прохолодно.

32.2 ° C 29.9 ° C 26.2 ° C 33.7 ° C 33.6 ° C 26.8 ° C 29 ° C 32.5 ° C 30.8 ° C Максимум: 33.7 ° C
В середньому: 30.5 ° C 25.8 ° C 30.9 ° C 37.1 ° C 29 ° C 35.7 ° C 38.8 ° C 32.3 ° C 30.2 ° C 30.2 ° C Максимум: 38.8 ° C
В середньому: 32.2 ° C

Блок живлення (макс) 53.2 ° C | Темп. повітря 21 ° C | Voltcraft IR-360

28 ° C 27.5 ° C 25.2 ° C 28.6 ° C 29 ° C 25.9 ° C 26 ° C 28.5 ° C 28.4 ° C Максимум: 29 ° C
В середньому: 27.5 ° C 25.5 ° C 29.3 ° C 29.2 ° C 29.1 ° C 30.3 ° C 28.6 ° C 31.1 ° C 29.5 ° C 26.7 ° C Максимум: 31.1 ° C
В середньому: 28.8 ° C

Блок живлення (макс) 38.1 ° C | Темп. повітря 21.1 ° C | Voltcraft IR-360

(+) The average temperature for the upper side under maximal load is 30.5 ° C / 87 F, compared to the average of 30.9 ° C / 88 F for the devices in the class Multimedia.
(+) The maximum temperature on the upper side is 33.7 ° C / 93 F, compared to the average of 36.5 ° C / 98 F, ranging from 21.1 to 71 ° C for the class Multimedia.
(+) The bottom heats up to a maximum of 38.8 ° C / 102 F, compared to the average of 38.8 ° C / 102 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 27.5 ° C / 82 F, compared to the device average of 30.9 ° C / 88 F.
(+) The palmrests and touchpad are reaching skin temperature as a maximum (32.5 ° C / 90.5 F) and are therefore not hot.
(-) The average temperature of the palmrest area of ​​similar devices was 29.1 ° C / 84.4 F (-3.4 ° C / -6.1 F).

динаміки

Стерео динаміки розташовані над клавіатурою. Але вони виконують свої функції досить обмежено, так як високі частоти сильно домінують, в той час як низькі майже не чути. Також маленька мембрана видає скрипучі звуки при максимальній гучності.

Залежно від музики і оточення, можна активувати Dolby ефекти "Audio Enhancer" і "Surround Sound" (стандартно відключені). Вони не пропонують більш збалансованого звучання, але роблять його трохи більш широким. Максимальна гучність достатня, але не дуже сильна.

Але вимогливим слухачам в будь-якому випадку доведеться користуватися зовнішньою звуковою системою. Для цього тут є тільки один роз'єм для навушників. Вихідний рівень має середній максимальний рівень без статичних перешкод.

Vaio EB3Z1E підходить для того, щоб його взяли з собою в дорогу, якщо взяти до уваги матовий захисний корпус, достатню яскравість і хорошу клавіатуру. Однак короткий час роботи від батареї обмежує перегляд тільки одним фільмом. Якщо ви вставите DVD, то ваш ПК пропрацює лише 2:04 години (час перегляду 124 хвилини). Час перегляду через Blu-Ray обмежується 1:45 години (105 хвилин).

В інтернет серфінгу ми змогли протриматися два з половиною години (158 хвилин) (тест WLAN). Максимальний час в холостому режимі 223 хвилини (найнижча яскравість, відключені бездротові модулі, холостий режим процесора). Для повної зарядки потрібно 196 хвилин.

Досить короткий час роботи від батареї не дивно, так як ємність батареї становить всього лише 39 втч (3500 mAh), що досить мало.

автономна робота

Без НАВАНТАЖЕННЯ 3часа. 43мін. Інтернет через WiFi 2год. 38мін. Відтворення DVD-фільму 2год. 04мін. Програвання Blu-Ray-фільму 1год. 45хв. Макс. витрата енергії 0час. 51мін.

Наш тестовий девайс споживає мінімум 13,5 ват (холостий режим, максимальне енергозбереження). Коли енергетичні установки встановлені на "високу продуктивність" в холостому режимі (включені бездротові модулі. Максимальна яскравість), тоді споживання зростає до 25,1 ватів.

При повному завантаженні Core i5-460M и HD 5650 (Стрес-тест) енергоспоживання доходить до 70,4 ватів. Однак таке велике споживання навіть не досягається в тривимірних іграх, так споживання під час 3DMark06 склало 49,4 ват.

Важливо для тих хто економить енергію: ми визначили, що при повністю зарядженій і вставленої батареї споживання збільшується на 5 ват в будь-якому сценарії. Тому ми проводили вимірювання з віддаленої батареєю. Тому якщо ви хочете економити на електроенергії, то при домашньому стаціонарному використанні вам слід видалити батарею.

Адаптер має потужність 75 ват, якраз підходить для максимального споживання, під час найбільшого використання він нагрівався до 53 градусів, що, на нашу думку, цілком прийнятно.

Простий пластиковий корпус зовні, кращі споживчі технології всередині. Це могло б бути коротким висновком з цього 15,5-дюймовому Vaio VPC-EB3Z1E / BQ. Але не все те золото, що блищить. Цей простий ноутбук із захисним корпусом має кілька чудових переваг.

Як любителям ігор так і розваг добре послужить процесор Intel Core i5 460M (2x2,53 Ггц) і графічна карта ATI HD 5650 (450МГц) щодо продуктивності. Геймерам доведеться поплакати від задихається графічної карти. Однак, в цьому немає необхідності, так як продуктивності 550-МГц-HD-5650 набагато б не вистачило для сучасних ігор з вимогливим Full HD.

Велика кількість можливостей під'єднання (eSATA, ExpressCard34, HDMI, два кардридера) і хороша чітко розміщена клавіатура полегшить управління вибору фільмів і друк відгуків. Для фільмів також встановлено Blu-Ray плеєр (НЕ Бернер). Але не буває світла без тіні, так розташування кабелів може створити значну плутанину на столі, а не мульти тачпад працює не точно.

Дійсно великою перевагою в світі ноутбуків є екран Full HD з роздільною здатністю 1920x1080 пікселів. Він хороший не тільки завдяки глянцевому типу, але також хорошою контрастності (551: 1), майже повного покриття колірного спектра sRGB і стабільним горизонтальним кутам огляду. Тут не досягнуто якості професійних воркстанцій, але 90% споживчих ноутбуків залишилися позаду.

Відносно ергономіки він залишив у нас хороше враження. Вентилятор ледь помітний в холостому і офісному режимах, а температура дійшла тільки до 30 градусів. Навіть під час комп'ютерних ігор вентилятор був досить стриманим. Шум при сильному навантаженню допустимий, він досягався лише при стрес-тесті.

І нарешті ціна приваблива: Sony EB3Z вже продається при ціні починаючи 979 євро. Це цінне пропозицію для сильного мультимедійного девайса з екраном Full HD і Blu-Ray.

Чи можуть бути задоволені очікування амбітних гравців і тих хто працює з зображеннями?
Дисплей все ще неякісний (освітлення, контрастність)?
Вентилятор і жорсткий диск все ще привертають до себе увагу шумом?
Фортеця його все ще незадовільна (обрамлення дисплея, клавіатура)?
Як поводиться HD 5650 в реальних іграх?