Огляд Samsung Galaxy Mega 6.3 I9200 - найбільший смартфон

  1. Характеристики Samsung Galaxy Mega 6.3
  2. апаратна начинка
  3. Камера
  4. Приклади фото в максимальних налаштуваннях якості
  5. Софт, інтерфейс
  6. Висновки про смартфон Samsung Galaxy Mega 6.3
  7. Ціна на смартфон Samsung Galaxy Mega 6.3 I9200:
  8. Постійна URL посилання на огляд смартфона Samsung Galaxy Mega 6.3:

Samsung Galaxy Mega 6.3 - найбільший смартфон, якщо не брати до уваги планшета з функцією дзвінків ASUS Fonepad і Samsung Galaxy Note 8.0. А значить, це не просто засіб зв'язку, а універсальний пристрій, що заміняє собою відразу два - смартфон і планшет. Після успіху Galaxy Note ставлення до таких апаратів змінилося, ними зацікавилися. З найновішим з подібних смартфонів ми сьогодні і познайомимося.

3

Якщо раніше ідея великих смартфонів здавалася чимось дивним, то буквально за останні пару років ситуація кардинально змінилася. Піонером ринку подібних рішень стала корейська компанія Samsung, яка перша пішла на експеримент з Galaxy Note і домоглася чималого успіху. Сьогодні вже продані десятки мільйонів великих смартфонів з діагоналлю більше 5 дюймів, сегмент став цілком собі масовим. Ринок змінюється, і все Android-флагмани цього року мають екран близько 4,7-4,99 дюймів. Великі смартфони теж не відстають: якщо у першого Galaxy Note діагональ була 5,3 ", то у флагмана нової лінійки Galaxy Mega вже 6,3".

Великі смартфони теж не відстають: якщо у першого Galaxy Note діагональ була 5,3 , то у флагмана нової лінійки Galaxy Mega вже 6,3

Я вже писав про молодшу модель з діагоналлю 5,8 ". Крім розміру екрану, вище його дозвіл, могутніше процесор, менше товщина корпусу, встановлено більш ємний акумулятор, є ІК-порт і додаток Samsung WatchON. Але SIM-карта тільки одна. Різниця в ціні невелика: модель Galaxy Mega 5.8 коштує 16 990 рублів, 6.3 - 19 990 рублів. Нагадаю, що початкова ціна Galaxy Note II була 29 990 рублів, а Galaxy Note почав продаватися взагалі по 34 990 рублів. Відповідно, можна очікувати, що новинки будуть набагато більш масовими. Власне, в цьому і суть Galaxy Mega: менша вартість, більш прості характеристики, але при цьому більші екран.

Характеристики Samsung Galaxy Mega 6.3

  • Мережа: GSM / GPRS / EDGE: 850/900/1800/1900 МГц, HSDPA
  • Операційна система: Android 4.2, інтерфейс Nature UX
  • Процесор: двоядерний Samsung Exynos 5250 з частотою 1,7 ГГц
  • Дисплей: 6,3 дюйма HD TFT PLS (1280 х 720), 233 ppi
  • Камера: 8 Мп, спалах, відеозапис 1080p, фронтальна камера 2 Мп
  • Пам'ять: 8 ГБ, 1,5 ГБ ОЗУ, підтримка карт microSD (до 64 ГБ)
  • Комунікації: WiFi 802.11 a / b / g / n direct, Bluetooth 4.0, ІЧ-порт, microUSB 2.0
  • Інша: планшетний інтерфейс в ландшафтному режимі, два активних вікна, S-Link, Story Album, S Voice, Samsung Hub, Samsung WatchON
  • Акумулятор 3200 мАг, знімний
  • Розміри, вага: 167,6 x 88 x 7,9 мм, 199 г
  • Ціна: 600-650 $

Дизайн, ергономіка

Дивлячись на нові смартфони і планшети Samsung, можна легко заплутатися. У останніх Galaxy S, Mega, Note і навіть Tab дизайн практично ідентичний. Таке відчуття, що корейці поставили виробничий ксерокс і штампують однакові пристрої різного розміру, змінюючи тільки начинку. З одного боку, Samsung можна зрозуміти - економія на матеріалах і дизайні дає більше прибутку. З іншого - конкуренти виграють по зовнішності і забирають частину аудиторії. Але за фактом корейський підхід себе виправдовує, смартфони-клони продаються десятками мільйонів. І поки тенденція зростання зберігається, навряд чи хто-то что-то буде міняти.

Новий Galaxy Mega 6.3 повністю підтверджує це корейське правило. Зовні смартфон є збільшеною версією Galaxy S4. За винятком дрібних деталей (наприклад, різне розташування спалаху камери) моделі практично однакові по виконанню і дизайну. Використовується той же полікарбонат з текстурою, є та сама пластикова вставка під метал по торцях і т. Д. Варіантів кольору у Galaxy Mega 6.3 два - білий і чорний. Другий, на мій погляд, виглядає набагато цікавіше.

Глянцевий пластиковий корпус на любителя. Він простить модель і досить мазкий. З іншого боку, це практичніше - апарат більш ремонтопрігоден і менше гріється. Загалом, справа особистих пріоритетів і смаків. Те ж саме з габаритами. Кому-то смартфон здасться занадто великим, а для кого-то такий екран, навпаки, буде зручний. Мені сподобалося, що апарат вийшов тонким - всього 7.9 мм. Завдяки цьому він краще лежить в руці, але надлишкову ширину і довжину ніхто не відміняв. Тримати таку "лопату" не дуже зручно, зате для відео, ігор, інтернету, навігації та багатьох інших застосувань велика діагональ тільки в плюс.

Порівняйте габарити Galaxy Mega 6.3 з Apple iPhone 5 і ASUS Padfone Infinity:

За елементами сюрпризів немає, хіба що цікавий ІК-порт на верхньому торці (як у Galaxy S4 ). Виробник зберіг змінне задню кришку і знімний акумулятор, а значить, у бажаючих є можливість купити більш ємний елемент живлення. Крім того, є слот розширення, а значить, можна наростити вбудовану пам'ять на 64 ГБ. Справа кнопка включення, зверху аудіороз'єм, зліва гойдалка гучності, знизу microUSB.

апаратна начинка

Samsung Galaxy Mega 6.3 базується на новому процесорі Qualcomm Snapdragon 400. Використовується MSM8930, двоядерний чіп з частотою 1.7 ГГц. Він виконаний за технологією 28 нм. Графіка Adreno 305.

Продуктивність Galaxy Mega 6.3 хороша, а затримки трапляються тільки через не самого плавного фірмового інтерфейсу Samsung. Суб'єктивно модель працює відчутно спритніше, ніж молодша версія Mega 5.8. Результати бенчмарків:

За часом роботи Galaxy Mega 6.3 показує себе відмінно. Використовується знімний акумулятор на 3200 мАг (у galaxy Mega 5.8 - 2600 мАг). При середньому навантаженні заряду вистачає на півтора-два дня, що при такому великому екрані хороший результат. Відтворення відео на максимальній яскравості і з активним Wi-Fi тривало майже вісім годин, музика в автономному режимі відтворювалася більше трьох з половиною днів і ще залишалося 12% заряду. У AnTuTu Tester модель показала більше 700 пунктів. В цілому, результати вельми гідні.

В цілому, результати вельми гідні

Пам'яті в Galaxy Mega 6.3 трохи - 8 ГБ, тільки 3 ГБ доступні користувачеві, а з встановленим контентом навіть менше (нижче скріншот системи відразу після повного скидання до заводських налаштувань). Зате є слот розширення з підтримкою карт до 64 ГБ. Об'єм оперативної пам'яті 1,5 ГБ.

Об'єм оперативної пам'яті 1,5 ГБ

За комунікаціями тут повний порядок. Є модулі Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, NFC і GPS. Немає LTE, але середній клас його поки не має на увазі. Зате нікуди не поділося FM-радіо, від якого Samsung відмовився в старшій моделі Galaxy S4. Як зазначалося, є ІК-порт.

Як зазначалося, є ІК-порт

Камера

Galaxy Mega 6.3 має оснащений двома камерами: на 8 Мп і фронтальну на 2 Мп. Якість зйомки хороше, нарікання викликають тільки нічні фото. Судячи з більшості знімків, 6.3 робить фото краще, ніж 5.8. Інтерфейс стандартний для Samsung без знижок на статус моделі середнього класу, він дуже функціональний і навряд чи когось розчарує. Модель підтримує Full HD відеозапис (1920 x 1080).

Приклади фото в максимальних налаштуваннях якості

Приклади фото в максимальних налаштуваннях якості

Дисплей Samsung Galaxy Mega 6.3 оцінює наш спеціальний експерт Михайло Кузнєцов:

Екран виконаний за технологією PLS, яка є маркетингової різновидом всім відомої IPS. Минулого разу екран молодшої моделі Galaxy Mega 5.8 нас зовсім не вразив - подивимося, чи є відмінності у 6,3-дюймової версії.

Є, і ще й які! Перш за все, зросла дозвіл - тепер це HD (1280 x 720) замість qHD (960 x 540). Скажімо так, дозвіл HD далеко не рекордна, але забезпечує досить гладку і приємну картинку, включаючи дрібні шрифти. У всякому разі, в порівнянні з Galaxy Mega 5.8 прибавка в щільності пікселів вийшла відчутна і помітна на око.

Але, як з'ясувалося, на цьому відмінності екранів не закінчуються. Виміряна контрастність екрану Galaxy Mega 6.3 - близько 1000: 1, майже в два рази вище, ніж у Galaxy 5.8. Це цілком хороший показник для сучасних представників IPS / PLS. Запас яскравості екрану Galaxy Mega 6.3 хороший - до 370-414 кд / м2 (залежить від встановленого колірного профілю). Причому хороша контрастність зберігається навіть на яскравому світлі - це заслуга покриття антивідблиску і низькою відбивної здатності екрану. Кути огляду відмінні, кольору зміщуються не сильно, зображення залишається розбірливим під великим кутом. Поведінка під кутом відчутно краще, ніж ми спостерігали на Galaxy Mega 5.8.

Йдемо далі. Старша версія може похвалитися можливістю змінити колірний профіль, як на Galaxy S III і S4. Доступні три профілю: «Динамічний», «Стандартний» та «Фільм». Також є автоматичний режим, який підбирає оптимальні (на його думку) настройки профілю для різних додатків - меню смартфона, ігор, фотографій в галереї і так далі. Причому автоматичне підстроювання працює тільки в обраних додатках Samsung. І найчастіше вона бере за основу не найвдаліші профілі на зразок «Динамічного» або «Стандартного», тому я б не назвав це оптимальним варіантом. Якщо хочете отримати максимально нейтральний білий колір, краще вибрати режим екрану «Фільм» - тут синій відтінок найменш виражений в порівнянні з іншими варіантами. «Динамічний» режим свідомо дає специфічну кольору, тому ми його не розглядали.

«Динамічний» режим свідомо дає специфічну кольору, тому ми його не розглядали

В цілому, настройки прийнятно близькі до бажаних значень. Гамма-крива має досить низький розкид із середнім значенням 2,09 ( «Фільм») або 2,13 ( «Стандартний»). Яскравість півтонів злегка завищена, але це відхилення не критично.

Яскравість півтонів злегка завищена, але це відхилення не критично

«Стандартний» режим екрану продемонстрував середню температуру кольору 9000K, а режим «Фільм» - близько 7500K.

«Стандартний» режим екрану продемонстрував середню температуру кольору 9000K, а режим «Фільм» - близько 7500K

В обох випадках баланс білого досить лінійний, але, як видно, в тій чи іншій мірі присутній синюватий відтінок, який не вдається прибрати зміною колірного профілю.

В обох випадках баланс білого досить лінійний, але, як видно, в тій чи іншій мірі присутній синюватий відтінок, який не вдається прибрати зміною колірного профілю

Примітно, що більш ранній екземпляр, який побував у нас на тестуванні, мав вражаючу точність шкали сірого і колірну температуру 6500K в режимі екрана «Фільм». Цілком можливо, що в роздробі будуть шанси побачити обидва варіанти екранів - і синюватий, і нейтральний. Сподіваюся, що більше вдалих нейтральних варіантів буде більше.

Сподіваюся, що більше вдалих нейтральних варіантів буде більше

Колірний обхват близький до sRGB, особливо якщо брати до уваги тільки основні кольори. Вторинні кольори лише зміщені по відтінку - але це багато в чому «заслуга» надлишку синьої компоненти. Також яскравість синього кольору вибивається на 34%. Втім, це не сильно порушує загальний баланс - глибина і насиченість кольорів на оптимальному рівні, зображення виглядають барвисто і натурально.

Як видно, у смартфона Galaxy Mega з екраном діагоналлю 6,3 дюйма якість зображення виявилося набагато краще, ніж у версії 5.8. Формально вони обидва використовують РК-дисплеї PLS з різним дозволом, але на практиці у цих екранів і так мало спільного. Контрастність і кути огляду екрану Galaxy Mega 6.3 набагато краще, передача кольору більш вдала і є можливість змінювати колірні профілі екрану. І при цьому версія 6.3 коштує трохи дорожче 5.8. Надбавка в діагоналі і як екран тут виходить набагато вагоміша, ніж різниця в ціні. На мій погляд, це якраз той випадок, коли цю різницю варто доплатити.

Софт, інтерфейс

Samsung Galaxy Mega 6.3 отримав найновішу версію ОС Android 4.2.2 і оновлений інтерфейс TouchWiz Nature UX. По суті, перед нами той же софт, що і у флагманському Galaxy S4, але з урізаним набором функцій. Детально я вже писав, тут нагадаю основні моменти і зупинюся на відмінностях. Як і раніше, оболонка занадто корейська - різнобарвна, попсова і місцями незграбна. І не сама плавна. Але при цьому дуже функціональна.

Більшість функцій в новому TouchWiz винесені в розширене підміню центру повідомлень - всього 18 іконок. Звідси ви можете активувати багатовіконний режим, інтелектуальну прокрутку, управління жестами і т. Д. Також змінилося меню налаштувань, тепер воно розбите на чотири горизонтальні вкладки. Нарешті, з'явився режим простого відображення екрану, якщо вам не потрібні робочі столи.

Є S Translator, що забезпечує переклад тексту "на льоту", причому зчитує і голос, і текст (і здатний перекидати текст в голос і навпаки). Додана функція розпізнавання прямо з камери. Це буває корисно в зарубіжних країнах: досить навести камеру, щоб дізнатися значення незнайомого слова. Мобільний помічник забезпечує миттєвий переклад слів, листів, повідомлень і чатів, а також підтримує голосове введення.

За допомогою Group Play можна расшарівать музику, фото і гри без наявності активних Wi-Fi або стільникового мереж; комунікацію підтримує сам смартфон без сторонньої допомоги. Ще однією цікавою функцією є голосовий асистент. Особливо це корисно в автомобільному режимі: можна задати зустріч, зробити напоминалку, дізнатися погоду, включити плеєр, навігацію і т. Д. Можна навіть вибрати голосом абонента з телефонної книги, надиктувати повідомлення і відправити. Додаток підтримує російську мову, але якщо з розпізнаванням все добре, то електронна промову російською залишає бажати кращого.

Режим "Водіння" утримує вас від необхідності дивитися на екран смартфона під час водіння для читання вхідних повідомлень - вони автоматично, при активації цього додатка, переводяться в мова (причому можна раз і назавжди "з'єднати" смартфон і автомобіль по Bluetooth, і кожен раз, коли ви будете сідати за кермо, функція активується самостійно).

Режим Водіння утримує вас від необхідності дивитися на екран смартфона під час водіння для читання вхідних повідомлень - вони автоматично, при активації цього додатка, переводяться в мова (причому можна раз і назавжди з'єднати смартфон і автомобіль по Bluetooth, і кожен раз, коли ви будете сідати за кермо, функція активується самостійно)

Galaxy Mega 6.3 має ІЧ-порт на верхньому торці корпусу і додаток WatchON для управління технікою. Підтримуються пристрої не тільки Samsung, але і інших марок. Працює це все справно. Але з одним застереженням - Росія не підтримується ТВ-програмою, а значить, функціональність WatchON для нашої країни обмежена тільки пультом. До речі, на відміну від Galaxy S4 тут немає встановленого Flipboard. В останньому також немає підтримки Росії, через що, мабуть, вирішили відмовитися від нього в постачанні початкового софта. Зате не стали відмовлятися від FM-радіо, якого немає в Galaxy S4. Тут стандартний додаток Samsung з підтримкою запису ефіру.

Тут стандартний додаток Samsung з підтримкою запису ефіру

Зате Samsung встановлювати відразу кілька ігор: Clouds And Sheep, Cut the Rope, GunsNGlory WW2, Мисливець на драконів. Також тут сервіси кіноафіші і кілька майданчиків покупки товарів. Нікуди не поділися фірмові ChatON, Story Album, Tripadvisor, а також інші фірмові програми Samsung. Така велика кількість встановленого софта спірно, адже з 8 ГБ пам'яті користувачеві спочатку доступно 3 ГБ. З огляду на, що додатки можна встановлювати тільки у внутрішню пам'ять, рішення виглядає дивним.

А ось з смарт-функцій залишилася тільки одна - інтелектуальне очікування. Це коли екран включений, поки ви дивитеся на нього. Повороту, паузи і прокрутки з Galaxy S4 тут, на жаль, немає. Зате нікуди не поділася можливість запускати кілька додатків на одному екрані. Ще зазначу хорошу сумісність встановленого відеоплеєра і нову клавіатуру з окремим рядом цифрових кнопок. Якщо закрити очі на дизайн, TouchWiz на даний момент кращий з сторонніх інтерфейсів для Android.

Якщо закрити очі на дизайн, TouchWiz на даний момент кращий з сторонніх інтерфейсів для Android

Висновки про смартфон Samsung Galaxy Mega 6.3

Очевидно, що через велику діагоналі Samsung Galaxy Mega 6.3 не масовий апарат. Великий смартфон, який не дуже зручно тримати в руці або носити в кишені, але на якому приємно дивитися кіно, грати в ігри, клікати в інтернеті, який можна використовувати в якості навігатора і т. Д. Своя ніша у таких апаратів безумовно є, але фізичні розміри накладають обмеження. Не всім вони будуть зручні.

Ми провели опитування і визначили рейтинг найбільш оптимальних розмірів екрану для російських користувачів. Згідно з цими даними, 6-дюймові смартфони потенційно можуть зацікавити менше 5% покупців. Для порівняння шанувальників 5-дюймових моделей в два рази більше, не кажучи вже про більш компактних моделях. Загалом, рекомендую перед покупкою самоятельно оцінити, наскільки особисто вам зручний такий великий розмір.

Загалом, рекомендую перед покупкою самоятельно оцінити, наскільки особисто вам зручний такий великий розмір

Galaxy Mega 6.3 можна порадити тим, кому не потрібна максимальна продуктивність Galaxy Note II або Galaxy S4, але хто хотів би екран побільше. Для цієї аудиторії модель буде хорошим вибором, особливо з урахуванням не найвищою ціни на старті. Початок продажів в Росії планується найближчим часом (червень). Коштувати модель буде 19 990 рублів, за ці ж гроші можна купити Huawei Ascend Mate (огляд) c дисплеєм 6,1 ", але більшість віддасть перевагу Samsung . Зокрема якість екрану у Galaxy Mega 6.3 вище, а це найголовніше в подібних моделях.

3 вище, а це найголовніше в подібних моделях

Galaxy Mega 6.3 цілком може стати компромісом між смартфоном і планшетом. Крім не самою продуктивною начинки і традиційного глянцевого пластикового дизайну, серйозних недоліків у цій моделі немає. Інтерфейс має свої плюси і мінуси, тут справа смаку. На мій погляд, важлива наявність планшетного режиму в ландшафтній орієнтації і підтримка фірмових функцій, зокрема многооконность, яка на великих діагоналях має особливого сенсу. Серед плюсів особливо зазначу хороший час роботи завдяки потужному акумулятору на 3200 мАг. В цілому, добротний смартфон для своєї аудиторії, якщо немає підвищених запитів до продуктивності пристрою.

Автор: Дмитро Рябінін

джерело

Ціна на смартфон Samsung Galaxy Mega 6.3 I9200:

___________________

Постійна URL посилання на огляд смартфона Samsung Galaxy Mega 6.3:

http://www.itcatalog.net/test/mobile/2409-samsung-galaxy-mega-63-i9200.html

{Social}