Як повернення кнопок меню зробить BlackBerry Q20 могутніше

BlackBerry 10 є єдиною операційною системою на ринку, управління якою повністю засноване на жестах

BlackBerry 10 є єдиною операційною системою на ринку, управління якою повністю засноване на жестах. Майбутнє кнопок неясно і рік тому BlackBerry знову взяла на себе ініціативу в мобільному просторі, так само, як вона представила смартфон десять років тому. Мета цього нововведення так само проста, як здається, і, очевидно, її повинен чекати успіх, так багато виробників Android смартфонів, так само відмовилися від використання фізичних кнопок. Але яким чином повернення кнопок може зробити BlackBerry Q20 могутніше? Давайте спробуємо з'ясувати.

По-перше, на відміну від всіх повністю сенсорних телефонів, присутніх на ринку, BlackBerry Q20 буде QWERTY смартфоном. Ця різниця в форм-факторі розрахована на дві крайніх категорії споживачів. І хоча сенсорні екрани зручні, є досить велика частка любителів клавіатури (включно зі мною).

Користувачам, які все ще воліють фізичну клавіатуру віртуальної подобаються тактильні відчуття. Немає сумніву, що Q20 матиме більший 3,5 "сенсорний ємнісний екран, але повернення цих 4 кнопок: Відправити, Меню, Назад і Завершити поліпшить досвід використання операційної системи, надаючи користувачам широкий вибір, принесе більше можливостей і навіть збільшить екранний простір за рахунок усунення чорного бару дій, який присутній в BlackBerry 10 в смартфонах BlackBerry Q10 .

Користувачам, які все ще воліють фізичну клавіатуру віртуальної подобаються тактильні відчуття

Без сумніву, ці чотири клавіші будуть виконувати старі добрі дії. Основна перевага в тому, що ці клавіші зроблять мобільний досвід швидше. Наприклад, кнопка виклику на операційній системі BlackBerry 10 доступна на робочому столі, що дійсно дає можливість швидко перейти до набору номера, але не так швидко, як маючи спеціальну фізичну кнопку. Думайте про це як про гарячу клавіші для запуску додатка виклику, де б ви не знаходилися або що б ви не робили. Це один з конкретних прикладів, який призводить до думок про багатьох інших. Можливо, це звучить занадто незначно, але іноді другорядним фактором може змінити всю гру.

Тепер давайте поговоримо про клавіші Меню та Назад. Ці обидві клавіші будуть виконувати функції відповідно до своїх назвами. Як показано на малюнку вище, клавіша Меню нагадує значок меню виконання в BlackBerry 10. Ця клавіша може викликати меню виконання, як поточна ОС робить за допомогою програмної кнопки. Ще раз - маленький фактор, але з величезним впливом. Те ж саме стосується кнопки Назад, яка поверне вас до попередньої сторінки вашої програми. Нарешті, у нас є клавіша Завершити, яка в основному призначена для завершення дзвінків, але має потенціал використання для повернення на робочий стіл, пропускаючи жест вгору для мінімізації додатки.

Але це всього лише кілька основних моментів, які ми очікуємо побачити. Як вже говорилося, можливості безмежні. Навіть розробники сторонніх додатків зможуть скористатися перевагами цих клавіш для підвищення досвіду використання з додатків.

Trackpad це інше доповнення до Q20. Він буде обробляти навігаційну частина операційної системи як у старій добрій BlackBerry OS. Але крім цього, існує можливість використання лазерного трекпада для зчитування малюнка відбитку пальців, розроблена і запатентована BlackBerry кілька років тому, але так і не що пішли з серію.

В цілому, ми будемо дуже раді отримати назад пояс фізичних клавіш меню в BlackBerry 10. Що ви думаєте про це? Поділіться своїми думками в коментарях нижче.

Дякуємо Cameron за прекрасний концепт BlackBerry Q20!

Підписуйтесь на наші новини, і ви завжди будете в курсі самої останньої інформації про смартфони BlackBerry:

RSS

Twitter

Facebook

VKontakte

А якщо ви ще не є користувачем BlackBerry, саме час заглянути в наш інтернет магазин Store.BlackBerries.ru , і купити смартфон BlackBerry 10 !

10. Що ви думаєте про це?