IFA 2017. Новинки Lenovo: «Зоряні війни», ноутбуки-трансформери і окуляри для VR і AR

  1. Окуляри Lenovo Mirage AR Ця новинка випущена спільно з Disney, якій належать права на кіновсесвіту...
  2. Ноутбук Lenovo Yoga 920
  3. Ноутбук Lenovo Yoga 720
  4. Планшет Lenovo Miix 520
  5. Набір Home Assistant Pack

Окуляри Lenovo Mirage AR

Ця новинка випущена спільно з Disney, якій належать права на кіновсесвіту «Зоряні війни». Суть ідеї в тому, щоб влаштовувати віртуальні бої на світових мечах, що стали одним із символів зазначеного продукту поп-культури. Беремо смартфон з додатком Star Wars: Jedi Challenges, вставляємо в окуляри, на підлозі в своєму розпорядженні спеціальний сенсор для фіксування руху користувача, хапаємося за контролер у вигляді ручки меча - і в бій. Користувач буде бачити не ручку, а повноцінний меч, і зможе боротися з віртуальними противниками в декількох режимах.

Ціна Lenovo Mirage AR - близько 200 доларів. На перших порах новинка буде сумісна з iPhone 6s і новіше, Samsung Galaxy S7 і новіше, Google Pixel і Pixel XL, а також Motorola Moto Z.

Окуляри Lenovo Explorer

Це окуляри для платформи Windows Mixed Reality, про яку ми вже розповідали . Модель Lenovo буде коштувати 450 доларів разом з контролерами і 350 - без них.

Ноутбук Lenovo Yoga 920

Це ноутбук-трансформер з 14-дюймовим сенсорним дисплеєм. Останній може мати дозвіл Full HD (1920 х 1080 пікселів) або 4K (3840 x 2160 пікселів). В обох випадках підтримується пір'яний введення за допомогою Lenovo Active Pen 2, екран може розпізнавати до 4096 ступенів сили натискання.

Ноутбук може виступати власне ноутбуком, а також планшетом і відеостендом двох типів.

Шарнір має особливу конструкцію, яка прийшла з годинникової промисловості. Товщина «трансформера» не перевищує 14 мм, а важить він не більше 1,37 кг.

Основою моделі виступають новітні процесори Intel Core восьмого покоління . Об'єм оперативної пам'яті може становити 8 або 16 Гбайт, місткість SSD - від 256 Гбайт до 1 Тбайт.

Також в апараті є клавіатура з підсвічуванням, пара портів USB Type-С з підтримкою Thunderbolt 3 і один - звичайний USB 3.0, хитра система з декількох мікрофонів для комфортної роботи з Cortana з Windows 10, динаміки JBL, веб-камера із записом в 720p, сканер відбитків пальців. Модель з Full HD-екраном працює від батареї до 15 з половиною годин, версія з 4K-матрицею - 10,8.

Це - базові варіанти забарвлення Lenovo Yoga 920 ...

... а це одна з лімітованих версій з малюнком під панеллю з Gorilla Glass.

Є версії навіть для фанатів «Зоряних воєн»:

Ціна новинки в Європі - від 1599 євро.

Ноутбук Lenovo Yoga 720

На MWC 2017 компанія Lenovo показала варіанти цього «трансформера» з діагоналлю 13,3 і 15,6 дюйма, а тепер прийшов час 12,5-дюймової версії. Вона оснащується IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 1920 х 1080 пікселів і підтримкою стилуса Lenovo Active Pen. Процесори - Core сьомого покоління аж до Core i7, обсяг ОЗУ DDR4 може становити від 4 до 12 Гбайт, обсяг SSD - від 128 до 512 Гбайт. Також згадуються аудіосистема Harman, порти USB Type-C і USB 3.0, батарея на 8 годин автономної роботи.

Планшет Lenovo Miix 520

У Мережі цю новинку вже охрестили «черговим клоном Microsoft Surface». Дійсно, за концепцією моделі дуже схожі: у Lenovo теж є відкидна ніжка на задній панелі, а в комплект її поставки входить пристібається клавіатура з підсвічуванням. Вага останньої - 180 г, самого планшета - 880 г.

Модель оснащена 12,2-дюймовим IPS-екраном з підтримкою пера Lenovo Active Pen 2. Камер дві, і обидві на 5 мегапікселів. У вигляді опції доступна камера на 8 мегапікселів з підтримкою зйомки 3D-об'єктів, які потім можна обробляти засобами Windows 10 Fall Creators Update.

Топові версії планшета отримають процесори Intel Core восьмого покоління, більш дешеві - чіпи сьомий генерації. Обсяг оперативної пам'яті - від 4 до 6 Гбайт, SSD з інтерфейсом PCIe - до 1 Тбайт. Час автономної роботи Lenovo Miix 520 досягає 7 з половиною годин.

Набір Home Assistant Pack

Це смарт-колонка з віртуальним асистентом Amazon Alexa (у нас не працює) і власником для планшетів Tab 4 . Ідея в наступному: Alexa може виводити на екран якусь візуальну інформацію, відповідаючи на питання користувача не тільки голосом, а й зображенням.

Ну і варто нагадуючи, що Lenovo також привезла на IFA 2017 смартфон Motorola Moto X4.