Огляд портативної акустичної системи F & D T2

  1. Комплектація
  2. Дизайн
  3. конструкція
  4. Управління F & D T2
  5. Що вона вміє?
  6. Як звучить?
  7. Автономність F & D T2

При слові «портативний» уява малює щось, що можна покласти в кишеню або сумку

При слові «портативний» уява малює щось, що можна покласти в кишеню або сумку. Модель T2 вміститься хіба що в багажник автомобіля, але портативної вона теж є і у неї є для цього все що потрібно з урахуванням розмірів і ваги - ручка і коліщатка. Колонка призначена для тих, кому потужностей маленьких динаміків недостатньо і потрібно озвучити простір більше, а також для тих, хто хотів би не тільки послухати музику, а й заспівати під улюблений мотив.

від 3 080 грн

Пропозицій: 42

Комплектація

Відразу приготуйтеся до того, що коробка з колонкою буде великою і важкою, адже і сама система чимала, а її габарити схожі із середнім за розмірами гітарним підсилювачем.

Загалом, у великій коробці, крім покладеної в пінопласт колонки, поставляється кабель для зарядки, пульт дистанційного керування, бездротової мікрофон, пара батарейок для пульта, а також кабель AUX для проводового підключення смартфона, планшета або ноутбука. Зрозуміло, в комплекті йде інструкція, в тому числі і на українській мові.

Дизайн

Найбільше F & D T2 нагадує саме гітарний підсилювач або концертний динамік. У всякому разі як виглядає колонка подобається, в її зовнішності немає чогось, що викликає неприйняття.

Їй достатньо одних тільки розмірів для залучення уваги. А розміри складають 391х331х574 мм, причому останній показник - це висота.

Вага колонки теж відносно не маленький - 12,6 кг, але з урахуванням розмірів здається, що він міг би бути більше.

Колонка повністю чорна, покриття переважно матове за рідкісними винятками. Динаміки захищені металевою сіткою.

конструкція

Корпус переважно виконаний з МДФ. З пластика зроблені вставки, в тому числі і підставка під планшет на верхній частині.

Зібрано колонка добре, під час транспортування немає сумнівів в довговічності корпусу, та й на великих громкостях немає сторонніх шумів.

Для зручного переміщення передбачена висувається ручка і коліщатка, як у валізи. З боків, для зручності перенесення, є пара ручок. Більше 12 кілограм - це не та вага, який зручно носити з собою регулярно, але виробник постарався максимально полегшити це завдання.

Управління F & D T2

У F & D також передбачили всі можливості по управлінню системою. Для цього є функціональний дистанційний пульт, фірмовий додаток для iOS і Android, яке дублює його функціональність і, зрозуміло, локальний набір органів управління на корпусі.

Зверху є вже повнофункціональна панель з кнопками. На ній ви можете вибирати спосіб підключення, регулювати гучність, управляти звучанням мікрофона, управляти еквалайзером і перемикати треки. Також є монохромний дисплей для виведення необхідної інформації. Поруч з блоком кнопок є індикатор живлення і заряду акумулятора.

Що вона вміє?

Компанія F & D позиціонує модель T2 як рішення для виїздів на природу і портативну караоке-машину. Більш того, в системі передбачений хороший набір можливостей по підключенню різних джерел звуку. Наприклад, на панелі управління є USB-порт для підключення флешок. Підтримуються флешки об'ємом до 32 ГБ, а серед форматів - MP3 і WMA. Також, від USB-порту можна підзарядити свій гаджет. З провідних способів підключення доступний AUX і відповідний комплектний кабель довжиною в 1 метр.

До речі, на верхній панелі акустичної системи досить місця для розміщення компактного ноутбука і навіть передбачена спеціальна виїмка для установки планшета або смартфона.

Поруч з нішею для портативних гаджетів є висувна антена FM-тюнера, який вміє запам'ятовувати до 100 станцій. Якість прийому хороша, але все залежить від оточуючих перешкод.

З бездротових варіантів підключення є Bluetooth. Причому ви можете підключити ваш девайс навіть без додатка і відразу транслювати музику на колонку. Але з додатком ви зможете також управляти гучністю і вибирати інші режими підключення. До стабільності бездротового конекту претензій не виникло, але поблизу колонки був постійно чути легкий фон, але тільки на дуже близькій відстані, на прослуховуванні музики це ніяк не позначилося.

Для роботи караоке вам буде потрібно мікрофон, один вже є в комплекті і можна підключити другий по дроту. Для його роботи достатньо всього лише включити, на самій системі нічого додатково активувати не потрібно, ваш голос буде йти поверх відтворення. На пульті за допомогою регулятора можна вибрати силу ефекту відлуння і рівень гучності сигналу з мікрофона. Караоке ж ви можете запустити на будь-якому пристрої, для якого передбачено відповідне програмне забезпечення.

Як звучить?

При сумарній потужності в 60 Вт, F & D T2 звучить дуже голосно, в системі відчувається дуже великий запас, якого з лишком вистачить для озвучування середнього за розміром простору, аж до 3 сотень квадратних метрів (по моїми відчуттями). Ймовірно динаміки здатні і на більше, але перевірити це я не ризикнув.

Система виконана у форматі 2.1. Є пара динаміків з діаметром 3 дюйми і 10-дюймовий сабвуфер. Кращим варіантом для відтворення, з урахуванням форм-фактора і компонування, будуть ритмічні жанри, з потужним бітом, наприклад, електронна, поп-музика або реп. В цілому, система F & D T2 видає потужний звук, в якому можна почути високі частоти без завалів і при цьому є сильний і пружний бас. І не варто забувати, що звук можна налаштувати еквалайзер.

Автономність F & D T2

Акустична система оснащена вбудованим акумулятором, якого за заявою виробника досить для 8 годин відтворення музики. На якому рівні, правда, не уточнюється, але в цілому, на середньому рівні гучності, з підключенням по Bluetooth колонка продемонструвала рівень приблизно 7 годин на середньому. Непогано, але від пристрою з такими розмірами очікуєш більшого.

Якщо ви поруч з джерелом живлення, то про заряд можна не турбується, так як колонка може і відтворювати музику, і заряджатися одночасно. Рекомендую не забувати вимикати колонку тумблером на задній частині корпусу, так як в режимі очікування є невеликий рівень саморозряду.

Як звучить?
Що вона вміє?
Як звучить?