Як і за якими параметрами вибирати ноутбук

  1. Жорсткий диск
  2. процесор
  3. відеокарта
  4. Оперативна пам'ять
  5. Діагональ екрану
  6. інші параметри

Мабуть, ніхто в наш час не буде сперечатися з тим фактом, що ноутбук - це те пристрій, без якого зараз вже не обходиться практично ніхто Мабуть, ніхто в наш час не буде сперечатися з тим фактом, що ноутбук - це те пристрій, без якого зараз вже не обходиться практично ніхто. І якщо спочатку вони використовувалися в основному для робочих цілей людьми, яким комп'ютер часто потрібен в дорозі, то в наші дні більшість вже успішно замінило ними громіздкі стаціонарні домашні комп'ютери.

Якщо ж ви ще тільки замислюєтеся про придбання ноутбука і не дуже добре в них розбираєтеся, то ця невелика стаття підкаже вам на які основні характеристики і параметри ноутбука в першу чергу варто звернути увагу перед його придбанням.

Дійсно, як ми вже говорили вище, ноутбуки останнім часом все частіше стає робочим інструментом, а повноцінною заміною стаціонарного комп'ютера. І це не дивно, адже при схожих характеристиках "лептопи" займають набагато менше місця на столі, тихіше працюють і мають такі важливі якості як автономна робота і мобільність - навіть якщо купуючи ноутбук ви припускали лише його домашнє використання, в разі чого завжди можна закрити кришку і взяти його з собою в дорогу.

І це не дивно, адже при схожих характеристиках лептопи займають набагато менше місця на столі, тихіше працюють і мають такі важливі якості як автономна робота і мобільність - навіть якщо купуючи ноутбук ви припускали лише його домашнє використання, в разі чого завжди можна закрити кришку і взяти його з собою в дорогу

Зрозуміло, для більшості з нас одним з вирішальних факторів, що визначають вибір тієї чи іншої моделі є ціна. На наше щастя зараз в інтернеті досить сайтів і сервісів, на яких можна порівняти ціни на цікаву для нас модель в декількох магазинах. Наприклад, на сайті nadavi.com.ua можна порівняти ціни на будь-який ваші товар, на ноутбуки lenovo наприклад, і вибрати найвигідніший варіант серед безлічі продавців.

Після того, як ви визначилися з бюджетом на новий пристрій, перед вами постає друга непросте завдання - розібратися з технічними характеристиками. Без сумніву ноутбук - річ досить складна, а то різноманіття пристроїв, яке зараз представлено на ринку, ще більше ускладнює завдання вибору. Однак варто пам'ятати, що сила-силенна різних ноутбуків часто можуть відрізнятися лише зовнішнім виглядом і незначними характеристикам, а "начинку" мати практично ідентичну.

Розповісти про всі можливі варіанти і параметрах "лептопа" в одній статті просто не представляється можливим, тому ми постараємося підказати вам основні моменти, про які не можна забувати і на які варто в першу чергу звертати увагу при виборі ноутбука.

Жорсткий диск

Для більшості користувачів один з головних чинників, адже зберігання великих обсягів фотографій, музики, відео або ігор останнім часом вимагає все більше місця. Жорсткі диски об'ємом менше 1 терабайта нам здаються вже не дуже актуальними.

Якщо ви не дуже обмежені в коштах, то зверніть увагу на ноутбуки з твердотільними накопичувачами - SSD дисками. У перерахунку на мегабайт вони коштують у кілька разів дорожче, проте значно прискорюють роботу з комп'ютером і операційною системою.

процесор

Більшість сучасних процесорів мають достатню продуктивність, і швидше за все в найближчі роки після придбання ноутбука ви не упретеся в недостатність ресурсів з цього боку. Хорошим вибором буде процесор з серії i3 або i5 від компанії Intel.

відеокарта

У всіх сучасних процесорах, що використовуються в ноутбуках, є вбудована відеокарта, якої з лишком вистачає для більшості завдань, що стоять перед мобільним комп'ютером. У тому ж випадку, якщо ви збираєтеся грати на вашому лептопі в сучасні ігри, потужностей вбудованої відеокарти вам, швидше за все, буде недостатньо і краще звернути увагу на моделі з окремою відеокартою.

Оперативна пам'ять

Оперативна пам'ять комп'ютера це те, чого багато не буває ніколи. На даний момент варто розглядати варіанти ноутбуків з об'ємом оперативної пам'яті від 4 гігабайт і вище (бажано - 8 гігабайт).

Якщо ви купуєте лептоп "на довго", то не зайвим буде поцікавитися можливістю збільшення оперативної пам'яті в майбутньому - далеко не у всіх моделях комп'ютерів є вільні слоти для цього.

Діагональ екрану

Діагональ екрану - важливий фактор при виборі ноутбука, однак його можна віднести до характеристик, що залежать від уподобань майбутнього власника (як колір і дизайн корпусу) - у кожного з нас свої вимоги: комусь потрібен 10-ти дюймовий нетбук для школи і навчання, іншим 19-ти дюймовий монстр для дому та ігор.

інші параметри

Крім основних технічних характеристик, не зайвим буде звернути увагу і на другорядні, але для багатьох не менш важливі функції ноутбуків, до яких можна віднести наступні.

  • Кількість USB-портів і їх швидкість - більшість сучасних ноутбуків вже швидший роз'єм USB 3.0;
  • CD / DVD-ROM - звичайно, в наш час CD і DVD диски вже практично повністю втратили свою колишню популярність, проте в деяких "відстаючих від прогресу" сферах (зазвичай державних, так) вони все ще є основним засобом передачі інформації з одного комп'ютера на інший.
  • Попередньо встановлено операційна система - Windows однієї з останніх версій буде встановлена на вашому новому ноутбуці в 90% випадків, однак якщо ви віддаєте перевагу Linux або хочете встановити свою систему самі - комп'ютер без неї буде коштувати трохи дешевше (на вартість рітейл-версії ліцензії Windows).
  • Вага - якщо ви збираєтеся частина носити ваш лептоп з собою, то при порівнянні різних моделей в процесі вибору зверніть увагу на його вагу.

Мабуть, це все основні моменти, про які варто знати обов'язково. Ми сподіваємося, що з огляду на всі вищенаведені поради і рекомендації вибір ноутбука для вас стане німого більш простим завданням, і ваш новий гаджет буде радувати вас не один рік.

© OchProsto.com