Як вибрати МФУ для дому: огляд, рейтинг

  1. Як вибрати МФУ для дому
  2. Як вибрати найекономічніший кольоровий МФУ 2015
  3. установка СНПЧ
  4. Огляд кольорових лазерних МФУ 2015 року
  5. Рейтинг недорогих кольорових лазерних МФУ 2015 року
  6. Рейтинг кольорових лазерних МФУ 2015 року в середній ціновій категорії
  7. Рейтинг кращих кольорових лазерних МФУ 2015 роки бізнес-класу

Для роботи з документами і зображенням в домашніх умовах найкраще підходять багатофункціональні пристрої (БФП) 3 в 1 з можливістю друку, сканування та ксерокопіювання. Перевагою МФУ для дому в порівнянні з придбанням окремих пристроїв друку і сканування є економічність. По-перше, купуючи один багатофункціональний пристрій замість окремо розташованих принтера і сканера, вдається заощадити місце на комп'ютерному столі. По-друге, покупка одного МФУ обійдеться набагато дешевше, ніж придбання двох окремих пристроїв. По-третє, економиться час на ксерокопіювання, яке здійснюється натисненням всього лише однієї кнопки.

По-третє, економиться час на ксерокопіювання, яке здійснюється натисненням всього лише однієї кнопки

Як вибрати МФУ для дому

При виборі МФУ спочатку необхідно визначитися з принципом друку і кольоровістю. За принципом друку МФУ поділяють на струменеві і лазерні. Струменевий БФП відрізняється компактністю, невисокою вартістю, а також простотою заправки і використання. До недоліків струменевих МФУ відноситься підвищена витрата електроенергії і фарби. Також при тривалому просте пристрої фарба в його картриджі може засохнути, що призведе до псування друкуючої головки.

У порівнянні зі струминними аналогами, лазерні МФУ друкують набагато швидше і мають поліпшеною якістю друку. До того ж лазерні МФУ витрачають меншу кількість тонера, а одного заправленого картриджа вистачає на досить тривалий період роботи. Звичайно, лазерний МФУ коштує дорожче, та й із заправкою складніше, оскільки без фахівця тут не обійтися. Але якщо навантаження на принтер належить висока і необхідно друкувати великі обсяги документів, то слід провести огляд саме лазерних МФУ. Навіть незважаючи на дорожнечу, в майбутньому пристрій окупиться тривалої і якісною роботою, а також бюджетної заправкою.

Важливу роль відіграє і кольоровість друку. Відсутність кольорових картриджів істотно знижує вартість пристрою, але чорно-білий принтер підходить виключно для роздруківки текстів і монохромних зображень. При покупці МФУ для дому краще вибрати кольорове пристрій, на якому можна роздрукувати і документи з різнокольоровими схемами і навіть невелика кількість фотографій.

Як вибрати найекономічніший кольоровий МФУ 2015

При необхідності друку значних обсягів документів і фотографій постає питання про економічність кольорового МФУ. Заміна оригінальних картриджів або перезаправка - процес дорогий і при частому використанні МФУ витрати на витратні матеріали можуть становити неймовірні суми. Виробники в основному заробляють не на продажу самих пристроїв, а на реалізації змінних картриджів, ціна яких може досягати 60% від вартості самого МФУ.

Для кольорового друку на струменевих пристроях в домашніх умовах економічно вигідно встановлювати СНПЧ.

Для кольорового друку на струменевих пристроях в домашніх умовах економічно вигідно встановлювати СНПЧ

установка СНПЧ

Система безперервної подачі чорнила представляє собою зовнішній пристрій сполучених об'ємних резервуарів, які здійснюють подачу фарб в голівки. Установка СНПЧ - це реальна економія витрат на друк. Замість регулярної заміни дорогих картриджів, необхідно всього один раз заплатити за резервуари і згодом купувати тільки чорнило. Обсяг резервуарів СНПЧ досить великий, а дозаправляти їх можна десятки і сотні разів. Один оригінальний картридж може роздрукувати до 100-150 фотознімків, в той час як однієї заправки СНПЧ вистачає на друк 2500 фотографій. Таким чином, вартість друку знижується в 20-40 разів. Причому установка і обслуговування системи не вимагає особливих навичок. Дотримуючись простою і зрозумілою інструкції, будь-який користувач може самостійно встановити СНПЧ і здійснювати дозаправку чорнила.

Використання СНПЧ анітрохи не впливає на якість друку або надійність роботи МФУ. Більш того, дозаправляти резервуари чорнилом можна навіть під час поточного сеансу друку і для цього не потрібно навіть відкривати кришку самого МФУ як при заміні оригінального картриджа. Резервуари СНПЧ знаходяться зовні, що також дозволяє завжди візуально контролювати залишок чорнила.

Ще одним вагомим аргументом для застосування СНПЧ є його екологічність, оскільки немає необхідності постійно викидати відпрацьовані картриджі, засмічуючи пластиком навколишнє середовище.

Огляд кольорових лазерних МФУ 2015 року

Вибрати струменевий кольоровий МФУ можна досить легко, оскільки є можливість установки СНПЧ, завдяки якій вдається досягти високої економічності друку. А ось з вибором кольорових лазерних девайсів доведеться повозитися, роблячи повний огляд МФУ і звертаючи увагу на показники якості, швидкості, а також економічності кольоровий і чорно-білого друку.

Найкращими виробниками кольорових лазерних МФУ 2015 вважаються компанії Canon, Samsung і HP.

Рейтинг недорогих кольорових лазерних МФУ 2015 року

1.Samsung SL-C460W

Пристрій оснащений модулями Wi-Fi і NFC для бездротового друку, а також роздруківки з мобільних пристроїв. МФУ має чудову якість роздруківки 2400 x 600 dpi. Швидкість чорно-білого друку досягає 18 стор / хв. Підтримує прямий друк з USB носіїв і з хмари Google Cloud.

недоліки:

  • невелика швидкість кольорового друку та копіювання - всього 4 стор / хв;
  • відсутність двостороннього друку;
  • невеликий ресурс кольорового картриджа - близько 1000 стор.
  1. Samsung SL-C480W

Компактне і недороге МФУ з високою роздільною здатністю роздруківки 2400 x 600 dpi. Оснащений дворядковим LCD-дисплеєм. Швидкість чорно-білого друку досягає 18 стор / хв. Підтримує мобільну друк (Mobile Print). Має можливість роздруківки в один дотик (NFC), а також використовуються мережеві інтерфейси: Wi-Fi, Ethernet. В МФУ є USB-порт для прямої роздруківки з USB носіїв і з хмари Google Cloud.

недоліки:

  • невелика швидкість кольорового друку та копіювання - всього 4 стор / хв;
  • відсутність двостороннього друку;
  • невеликий ресурс кольорового картриджа - близько 1000 стор.

Рейтинг кольорових лазерних МФУ 2015 року в середній ціновій категорії

  1. HP LaserJet M 277 DW

Перше місце в рейтингу МФУ 2015 року з праву займає M277DW від Hewlett Packard з вбудованим факсом, NFC і Wi-Fi. Неперевершена якість відбитків забезпечується високою роздільною здатністю друку 2400х2400 dpi і можливістю двосторонньої роздруківки. Перша друкована сторінка виходить вже через 11,5 сек., А швидкість друку (як кольоровий, так і чорно-білої) досягає 18 стор / хв.

Недоліки: відшукати їх складно. Хіба що місткість лотка подачі всього 150 листів, а хотілося б більше.

  1. Canon i-SENSYS MF628Cw

Копір, швидкий принтер, сканер і вбудований факс в одному пристрої з управлінням за допомогою кольорового сенсорного екрану. Неперевершена якість відбитка з дозволом 1200х1200 dpi поєднується з високою швидкістю кольорового і чорно-білого друку в 14 стор / хв. МФУ використовує спрощену інтеграцію з ноутбуком, планшетом і смартфоном для мобільної роботи. Також пристрій підтримує Google Cloud, Ethernet, Mopria, Apple AirPrint та Wi-Fi.

Недоліки: трохи збільшені габарити і вага 26 кг, що вимагає особливих умов для установки будинку.

Недоліки: трохи збільшені габарити і вага 26 кг, що вимагає особливих умов для установки будинку

  1. HP LaserJet M 274 N

Управління МФУ здійснюється за допомогою великого сенсорного екрану і дозволяє сканувати документи з безпосереднім збереженням на електронну пошту або в хмарне сховище. Підтримка прямого друку з USB-накопичувача і з більшості планшетів і смартфонів. Перший чорно-білий відбиток виходить вже через 11,5 сек і це при неперевершеною швидкості друку 18 стр / хв.

недоліки:

  • відсутність NFC і Wi-Fi;
  • невисока якість друку до 600х600 dpi;
  • відсутність двостороннього друку.

Рейтинг кращих кольорових лазерних МФУ 2015 роки бізнес-класу

Кращі моделі МФУ 2015 високої цінової категорії розраховані як на роботу в невеликому офісі, так і для використання вдома. Зазвичай такі пристрої оснащені вбудованим факсом і мають високу продуктивність поряд з відмінною якістю друку. Але додаткові переваги позначаються на габаритах і вазі девайса, який може досягати 30 кілограм. У зв'язку з такими параметрами, потрібні певні умови розміщення МФУ в будинку і тому їх прийнято встановлювати в повноцінних домашніх офісах, де необхідна хороша швидкість друку в поєднанні з підвищеною продуктивністю.

  1. Canon i-SENSYS

Лідером рейтингу 2015 року серед МФУ є відразу три пристрої MF724CDW, MF728CDW і MF729CX від Canon. Ці МФУ друкують з дозволом 1200х1200 dpi, виводячи першу чорно-білу сторінку вже через 14,5 секунди. Вони мають модуль дуплексного друку та двостороннього сканування. Швидкість друку досягає 20 стор / хв, до того ж чорно-білий картридж має ресурс роботи 3400 стор., А кольоровий - 2900 стор. Відмінністю Canon i-SENSYS MF728CDW від MF724CDW є лише наявність вбудованого факсу, а ось модель Canon i-SENSYS MF729CX додатково підтримує NFC-друк.

  1. HP LaserJet M477FNW, M477FDN, M477FDW

Друге місце також ділять відразу три МФУ: M477FNW, M477FDN, M477FDW. Якість їх друку складає 600х600 dpi, а висновок першої чорно-білої сторінки здійснюється всього за 9 секунд. Всі три МФУ забезпечені факсом, підтримують прямий друк з USB-накопичувача, а також сумісні з Google Cloud, Mopria і Apple AirPrint. Моделі M477FDW і M477FNW додатково забезпечені функцією прямого бездротового з'єднання за допомогою мережі Wi-Fi для швидкої роботи з мобільними пристроями. А для підвищення продуктивності друку пристрою M477FDW і M477FDN мають вбудований автоматичний модуль двостороннього друку.

Нижче наведено відео по темі статті:

Автор: Ірина Б