Вибираємо монітор з діагоналлю від 21.5 до 23.8 дюймів: короткий огляд найцікавіших моделей

  1. Зміст вступ
  2. Короткий огляд найбільш цікавих моделей
  3. BenQ GW2265HM
  4. LG 22MP65D
  5. 23-23.8 дюймів (16: 9)

Зміст

вступ

нові тенденції порталу Overclockers.ru добралися і до мене . На ваш суд представлена ​​стаття з циклу «Вибір монітора з діагоналлю XX дюймів». Планується чотири таких матеріалу, а в майбутньому, можливо, з'являться статті по вибору дисплеїв під певні завдання. Подібного чекали вже давно і, нарешті, цей момент настав. Сподіваюся, після ознайомлення з текстом питань стане менше, вибір різко обмежиться, а час, витрачений на читання відповідних статей, скоротиться.



Окремо хочу зауважити, що з кількох причин принципово не розглядалися моделі з діагоналлю менше 21.5 дюйма: вони практично не цікавлять користувачів, що підбирають монітор в 2014 році, а в їх складі майже неможливо знайти більш-менш пристойні матриці (типу * VA і * -IPS ). Варто зазначити наступне - незважаючи на те, що на нашому порталі представлені огляди трохи менше двохсот моделей дисплеїв, число моніторів, за якими мені вдалося попрацювати особисто, перевищує триста, а з іншими дуже добре знайомий по західним оглядам. Завдяки цьому можна робити певні висновки і рекомендувати конкретні рішення при тих чи інших умовах вибору.

У зв'язку з цим не варто дивуватися, якщо в даному матеріалі знайдете кілька моделей без посилань на їх тестування. Крім того, закликаю забути про моніторах чотирьох-п'ятирічної давності, а також усвідомити, що незабаром моделі з лампової CCFL підсвічуванням буде проблематично купити. Багато з них уже зникли з прилавків магазинів і тому не встигли потрапити в даний гайд. В іншому ж всі найцікавіші й цікаві, з моєї точки зору, дисплеї будуть представлені в алфавітному порядку нижче.

Короткий огляд найбільш цікавих моделей

21.5 дюймів (16: 9)

Dell P2214H

  • Дата виходу - кінець літа 2013 року;
  • Опис на сайті виробника - посилання ;
  • Ціна на момент написання статті - 7500-8000 рублів.

опис

Монітор Dell P2214H відноситься до бюджетної лінійки компанії, яку в 2013 році взяли і перевели на IPS матриці, ніж серйозно спантеличили інших виробників і залучили і без того чималу армію шанувальників і шанувальників дисплеїв американського бренду.



Дисплей відрізняється якісним матовим корпусом, розвиненою ергономікою підставки, достатнім набором сучасних портів для підключення (але без HDMI) і AH-IPS матрицею з покриттям антивідблиску.

Одним з істотних переваг монітора є відсутність ШИ-модуляції, що рідко зустрінеш в моделях з подібною діагоналлю.

Незважаючи на такий малий розмір, монітор відрізняється чималим дозволом 1920 x 1080 пікселів з відповідно більшою щільністю на дюйм, ніж у дисплеїв з іншої діагоналлю. Не дарма саме такий розмір обрано для початкових модифікацій моноблоків Apple iMac.

Серед інших достоїнств можна виділити широкий діапазон яскравості, високий за видом панелі коефіцієнт контрастності, вбудований USB хаб, хороші кути огляду і непоганий рівень рівномірності підсвічування, як на білому, так і на чорному полях.

У монітора практично відсутні гідні конкуренти, але з цього випливає і один істотний мінус - вартість Dell P2214H становить 7500-8000 рублів. Для 21.5-дюймового монітора це, безумовно, багато. Але якщо у вас все ж є ці гроші і велика діагональ не підходить з тих чи інших причин, розглядати цей монітор в якості майбутньої покупки безперечно варто.

Єдине, про що варто пам'ятати - заводський розгін матриці активований за замовчуванням і не піддається безпроблемному відключення на період всієї подальшої роботи. Але це особливість практично всіх сучасних моніторів компанії.

BenQ GW2265HM

  • Дата виходу - лютий 2014 року (оновлена ​​ревізія без ШІМ);
  • Опис на сайті виробника - посилання;
  • Ціна на момент написання статті - 4900-5500 рублів.

опис


Інший значущий гравець в своєму класі - BenQ GW2265HM. Ця модель з'явилася ще в кінці 2012 року, але піддалася офіційним оновленню в лютому 2014 року: зникла ШИ-модуляція і, звичайно, оновилася встановлена ​​AMVA матриця.

Вартість моделі помітно нижче, ніж у Dell P2214H, але і зроблений монітор зовсім по-іншому.

У нього найпростіших підставка, в наявності відсутність як такої ергономіки, половина корпусу зроблена з глянсового пластика, інша з матового, збірка на середньому рівні. Кількість інтерфейсів для підключення не вражає уяву, але все це не настільки важливо. Головна перевага монітора - AMVA матриця без ШІМ.

Головна перевага монітора - AMVA матриця без ШІМ


Завдяки їй модель відрізняється глибоким чорним полем, хорошою (якщо не сказати - відмінною) рівномірністю підсвічування, достатньою швидкістю матриці для всіх основних родів діяльності за ПК. Представлена ​​можливість поліпшити заводську настройку за допомогою редагування стандартних параметрів, як і в багатьох інших дисплеях компанії.

Загалом, це відмінний варіант для любителів перегляду серіалів і фільмів за настільки невеликою діагоналлю, людей, основною діяльністю якої є робота з документами та веб-серфінг. Ну і, безумовно, BenQ GW2265HM хороший спосіб не витрачати багато грошей при покупці 21.5-дюймового монітора.

LG 22MP65D

  • Дата виходу - лютий 2014 року;
  • Опис на сайті виробника - посилання ;
  • Ціна на момент написання статті - 4900-5300 рублів.

опис

опис


Спадкоємець популярного в 2013 році LG 22EA63V вийшов в продаж в лютому 2014 року. Попередник мав не тільки прекрасним співвідношенням ціна-якість, а й грамотної заводський налаштуванням, через яку він і став одним з найбажаніших в своєму класі серед IPS моделей.

Попередник мав не тільки прекрасним співвідношенням ціна-якість, а й грамотної заводський налаштуванням, через яку він і став одним з найбажаніших в своєму класі серед IPS моделей

Новинка у вигляді LG 22MP65D продовжує традиції компанії. Зовнішній вигляд монітора не змінився. Він виконаний в популярному в останні пару років «Безрамковий» дизайні. Доповнює його проста підставка і обмежені можливості по підключенню. Якість збірки далеко від відмінного, але зате і вартість в порівнянні з просунутим Dell помітно нижче - 4900-5300 рублів.

Дисплей виглядає оптимальним рішенням, якщо * VA матриці з їх помітним Color Shift (+ Black Crush в залежності від установок) не для вас, а пережити не найкращу рівномірність підсвічування не представляється великою проблемою. Монітор добре підійде для аматорської роботи з кольором при невеликих витратах.

Правда, не варто очікувати від нього настільки якісної заводської настройки, як у попередника - в останніх рішеннях LG цьому аспекту приділено не настільки багато уваги. В іншому ж монітор - впевнений середнячок, а його аскетизм скрашує відсутність ШИ-модуляції в блоці підсвічування.

23-23.8 дюймів (16: 9)

ASUS VN248H

  • Дата виходу - липень 2013 року;
  • Опис на сайті виробника - посилання ;
  • Ціна на момент написання статті - 7500-8500 рублів.

опис

Модель ASUS VN248H не сказати, що вже дуже цікавий монітор, але 7500-8500 рублів за модель з 23.8-дюймової AH-IPS матрицею в якісному матовому корпусі з простою ергономікою підставки - привабливу пропозицію, особливо якщо поглянути на ціни деяких конкурентів.

Тут застосовані якісні елементи, виробник декларує тонку зовнішню рамку. Як інтерфейсів для підключення монітор може запропонувати аналоговий D-Sub і два цифрових HDMI.

Як інтерфейсів для підключення монітор може запропонувати аналоговий D-Sub і два цифрових HDMI

Одна з головних особливостей VN248H - найширший діапазон яскравості (20-315 ніт), якому можуть позаздрити багато конкурентів. Застосовується розгін матриці, який спокійно налаштовується завдяки технології Trace Free, на відміну від моніторів Dell.

Застосовується розгін матриці, який спокійно налаштовується завдяки технології Trace Free, на відміну від моніторів Dell


Але продукт ASUS не обійшовся без мінусів. Наявність ШИ-модуляції і далека від ідеалу заводська настройка - як-то це все несучасно, але в цілому варіант непоганий, особливо якщо вам подобається дизайн і встановлена ​​матриця.

А про особливості рівномірності підсвічування нинішніх AH-IPS рішень ви вже давно знаєте і без мене. Вони присутні у кожного схожого монітора.