За якими параметрами вибирати ноутбук 💻

  1. Ергономіка
  2. У комп'ютерному магазині
  3. На які критерії звернути увагу при виборі ноутбука

Ноутбук вже перейшов з розряду розкоші в розряд необхідних речей, так само як і мобільний телефон колись Ноутбук вже перейшов з розряду розкоші в розряд необхідних речей, так само як і мобільний телефон колись. На що треба звертати увагу при покупці ноутбука, на які параметри? Ви купуєте портативний комп'ютер, який буде зручно носити з собою. Для вас будуть важливі компактність і легкість ноутбука, і тільки після цього - його конфігурація.

Для початку визначтеся, що вам потрібніший: ноутбук, нетбук або планшет . Ця стаття призначена для поверхневого ознайомлення з пристроєм лептопів. Також є більш розширений опис параметрів ноутбуків .

Ергономіка

Виробники пропонують надтонкі моделі, тонкі, стандартні і ноутбуки спеціального призначення. На що йдуть виробники, щоб ноутбук був найтоншим і компактним? В першу чергу прибирають мало застосовуються периферійні пристрої, такі як привід для читання DVD / CD дисків, а також використовують новітні енергозберігаючі технології. Логіка проста: чим технологічнішими пристрій, тим воно більш компактно, менше гріється і менше місця займає система охолодження.

Тонкі і легкі гаджети призначені для тих, хто використовує комп'ютер не в офісі, а в машині або літаку. Це можуть бути журналісти, бізнесмени, співробітники екстрених служб, чия діяльність вимагає мобільності. Тонкі ноутбуки дуже елегантні і тому улюблені дівчатами. Ноутбук має бути стильним, як і ви самі, тому зовнішнім виглядом потрібно слід приділяти багато уваги.

У комп'ютерному магазині

Прийшовши в комп'ютерний салон, подивіться на полиці і відзначте той ноутбук, який вам сподобався більше за всіх інших. Послухайте, що вам про нього розповість менеджер. Якщо дивитися при покупці тільки в прайс-лист, то можна купити дорогий, але непрезентабельний ноутбук.

Вибирати ноут потрібно, звичайно, і по його «начинку». Не варто покладатися тільки на слова продавця-консультанта , Адже його мета - це продажі. До того ж, модернізувати або ремонтувати ноутбук в майбутньому - справа досить клопітка, тому приділяйте належну увагу якості. Хороший огляд за якісними ноутбуків до 400 $ я знайшов тут http://itdistrict.ru/luchshie-noutbuki-2018-goda-reyting-top-5-do-400-doll/

На які критерії звернути увагу при виборі ноутбука

відрізняється від процесора для настільного комп'ютера зниженим енергоспоживанням і розширеними технологіями енергозбереження, що продовжує час автономної роботи. Суть енергозберігаючих технологій в тому, що, харчуючись від електромережі, комп'ютер працює в повну силу, а в автономному режимі - упівсили і навіть менше. Основна частина ноутбуків функціонує на базі процесора Intel. У його конкурента AMD теж є відповідні варіанти, але на них працює менше пристроїв. У стандартного процесора 4 ядра. Чим більше ядер і їх частота - тим краще, але акумулятори можуть витрачатися швидше.

На питання, скільки повинно бути, виникне зустрічне запитання: а для чого? Якщо ви хочете працювати в Windows 10 64bit і важкими програмними пакетами, то пам'яті потрібно не менше 8 Гб. При її нестачі програми запустяться, але працюватимуть дуже повільно, а операційна система створить на жорсткому диску величезний файл підкачки. При цьому двигун HDD буде весь час обертатися, витрачаючи енергію акумуляторів. Можна купити недорогий ноутбук з об'ємом пам'яті 2-4Гб і докупити для нього окремо пам'яті.

В входить вбудована або дискретна відеокарта і монітор. Ультрапортативні ноутбуки, як правило, мають 12-14 дюймові екрани, а у звичайних цей показник становить 15-19 дюймів. Виберіть візуально для себе більш відповідний розмір по зручності роботи і компактності. Як правило, ноутбуки набувають для вирішення офісних завдань.

Звертати увагу на потужність відеокарти варто лише в тому випадку, якщо ви збираєтеся грати в сучасні 3D-ігри (нескладні іграшки та онлайн-ігри підуть майже завжди). Але хочу вас попередити, що потужний ігровий ноутбук буде занадто дорогим задоволенням. До того ж, через перегрів під час гри, ноутбуки часто виходять з ладу. Тому, тільки для ігор краще купити комп'ютер з потужною відеокартою. При наявності слота під зовнішню відеокарту простіше - її можна замінити.

Енергоспоживання не залежить від обсягу, тому він повинен бути якомога більших розмірів. Вибирайте жорсткий диск об'ємом від 500 Гб, цього цілком вистачить для середніх потреб. У ноутбуках використовуються 2,5 "вінчестери зі зниженим енергоспоживанням. Твердотільні жорсткі диски SSD дадуть різкий стрибок продуктивності , Але їх обсяг менше і коштують вони набагато дорожче.

дозволяють з'єднуватися з корпоративною мережею, переносити файли на жорсткий диск, роздруковувати документи на мережевому принтері, виходити в інтернет. Адаптер бездротового зв'язку Wi-Fi обов'язково присутній в ноутбуках. Але може не бути мережевої карти для проводового підключення з роз'ємом RJ-45, через економію місця. Сьогодні дротове підключення рідко використовується, і то в основному технічними фахівцями. А ось вбудований модем 4G може приємно спростити життя, коли ви користуєтеся мобільним інтернетом. Якщо модему немає, то доведеться докуповувати його окремо і носити з собою.

Важливим є наявність (SD, microSD). Навіть якщо ви не користуєтеся такими картами, то можливо доведеться зчитувати інформацію з чужих карт пам'яті. Також зверніть увагу на достатню кількість USB-портів. Їх має бути не менше двох-трьох.

В сучасних ноутбуках також можуть бути присутніми, наприклад роз'єм miniHDMI - для підключення до РК-телевізорів . Перевірте наявність роз'ємів eSATA і USB 3.0 для підключення високошвидкісних пристроїв, якщо у вас такі є.

, Такі як веб-камера з вбудованим мікрофоном для використання в програмах Skype, Viber, Whatsapp, сканер відбитків пальців, цифровий вихід S / PDIF для підключення до цифрового ресивера - якщо щось з цього потрібно, то не забудьте перевірити, потім буде пізно .

Для кожного ноутбука важливо. Поцікавтеся реальним часом роботи від акумулятора, крім того, що зазначено в характеристиках, і подивіться, чи підходить вам. Врахуйте, що з плином часу цей час буде зменшуватися.

Порада: не купуйте б / у ноутбуки. Вони часто ламаються або продаються вже ремонтні або з якимись проблемами , А також з «сіли» батареями.

На десерт сьогодні відео про людину-стрибунів

На що треба звертати увагу при покупці ноутбука, на які параметри?
На що йдуть виробники, щоб ноутбук був найтоншим і компактним?
На питання, скільки повинно бути, виникне зустрічне запитання: а для чого?