30 нових фішок iPhone 8 і iPhone 8 Plus

  1. 1. Новий дизайн корпусу з скла і неіржавіючої сталі
  2. 2. Скло в iPhone 8 і iPhone 8 Plus - найміцніше, з коли-небудь використовуваних в смартфонах
  3. 3. Нове олеофобним покриття по обидва боки корпуса
  4. 4. Основа корпусу iPhone 8 і iPhone 8 Plus виконана з нержавіючої сталі і міцного алюмінію 7000 серії
  5. 5. Новий шестиядерний процесор Apple A11 Bionic
  6. 6. трьохядерними графічний чіп, створений Apple
  7. 7. Покращена і більш швидкісна підтримка доповненої реальності
  8. 8. Дисплей Retina HD
  9. 10. Підтримка технології True Tone
  10. 11. Нові матриці камер
  11. 12. Покращений процесор обробки зображення
  12. 13. Зйомка 4K-відео з 60 кадрами в секунду
  13. 14. Зйомка уповільненої (slo-mo) відео з роздільною здатністю 1080p і 240 кадрами в секунду
  14. 15. Поліпшені можливості по створенню відео в умовах низької освітленості
  15. 16. Удосконалена стабілізація відео
  16. 17. Спалах Quad-LED True Tone
  17. 18. Технологія Slow Sync
  18. 19. Ефекти і нові фільтри для Live Photo
  19. 20. Зйомка HD-відео на фронтальну камеру
  20. 21. Подвійна 12-мегапіксельна камера
  21. 22. Покращений режим портретної зйомки
  22. 23. Спалах в режимі "Портрет"
  23. 24. Функція портретного освітлення
  24. 25. Підтримка бездротової зарядки
  25. 26. Нові, більш гучні стереодинаміки
  26. 27. Водо- і пилеустойчівость
  27. 28. Підтримка швидкої зарядки
  28. 29. Bluetooth 5.0
  29. 30. Оновлені кольору: золотий, срібний і «сірий космос»

Всі ключові особливості iPhone 8 і iPhone 8 Plus.

Які головні поліпшення відбулися в iPhone 8 і iPhone 8 Plus ? Що саме робить нові смартфони краще попередніх? Відповіли на ці два дійсно часто виникають питання, зібравши в рамках однієї статті 30 (!) Нових фішок iPhone 8 і iPhone 8 Plus.

1. Новий дизайн корпусу з скла і неіржавіючої сталі

iPhone 8 і iPhone 8 Plus мають аналогічні форми і форм-фактор, що і iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Але через використання в якості основного матеріалу не алюмінію, як останні шість років, а скла - нові смартфони Apple помітно посвіжішали в плані зовнішнього вигляду. Головне ж, що iPhone 8 і iPhone 8 Plus абсолютно по-іншому відчуваються в руці. Скло абсолютно не слизьке і дуже приємне на дотик.

2. Скло в iPhone 8 і iPhone 8 Plus - найміцніше, з коли-небудь використовуваних в смартфонах

І передня, і задня панелі iPhone 8 і iPhone 8 Plus покриті спеціальним склом, захисний шар якого на 50% товще, ніж у скла, що використовувалися в смартфонах Apple раніше. Таким чином, скляний корпус iPhone 8 і iPhone 8 Plus максимально захищений від падінь і подряпин.

3. Нове олеофобним покриття по обидва боки корпуса

Обидва скла iPhone 8 і iPhone 8 Plus покриті новим покращеним олеофобним покриттям. Будь-які плями і відбитки від пальців видаляються зі скляних корпусів смартфонів з неймовірною легкістю.

4. Основа корпусу iPhone 8 і iPhone 8 Plus виконана з нержавіючої сталі і міцного алюмінію 7000 серії

Додаткову міцність і захист корпусам iPhone 8 і iPhone 8 Plus надають нова основа з нержавіючої сталі і посилена рамка з алюмінію серії 7000, який зазвичай застосовується в аерокосмічній галузі.

5. Новий шестиядерний процесор Apple A11 Bionic

В основі iPhone 8 і iPhone 8 Plus лежить найпотужніший і "розумний" процесор з усіх коли-небудь створених для мобільних пристроїв - Apple A11 Bionic. Чіп має шість ядрами, чотири з яких відповідають за ефективність, а два за продуктивність. A11 Bionic працює на 25% швидше, ніж A10 Fusion.

Однак не тільки в швидкості справа. A11 Bionic - перший процесор з вбудованою нейронної системою, створеною спеціально для машинного навчання. Вона неймовірно швидким чином виконує обчислення для нейронних мереж, що відкриє перед розробниками безліч можливостей по створенню унікальних додатків з використанням нейронних технологій.

6. трьохядерними графічний чіп, створений Apple

У процесор A11 Bionic інтегрований трьохядерний графічний чіп, який створила Apple. Компанія давно планувала відмовитися від послуг сторонніх виробників в цьому плані і, нарешті, зуміла це зробити. Графічний чіп Apple на 30% швидше, що використовувався в iPhone 7 і iPhone 7 Plus відеочипа PowerVR Series7XT Plus, має підтримку нової графічної технології Metal і найкращим чином оптимізований для сучасних 3D-ігор і доповненої реальності.

7. Покращена і більш швидкісна підтримка доповненої реальності

Чи помічали, як більшість пристроїв гальмують при роботі з додатками або іграми з доповненою реальністю? Швидше за все, хоча б на прикладі того ж хіта-феномена Pokemon GO, запаморочив голову всьому світу влітку 2016 року. Так ось, iPhone 8 і iPhone 8 Plus не гальмують при роботі з доповненою реальністю. Процесор A11 Bionic робить зображення доповненої реальності набагато більш плавним і разом з цим реалістичним.

8. Дисплей Retina HD

iPhone 8 і iPhone 8 Plus оснащені 4,7- і 5,5-дюймовими дисплеями Retina HD відповідно. Основні характеристики екранів смартфонів не змінилися в порівнянні з попереднім поколінням, але додаткові були покращені. Дисплеї iPhone 8 і iPhone 8 Plus мають розширену кольорову палітру, найвищу яскравість і відмінну контрастність.

9. Краща передача кольору в індустрії смартфонів

Передача кольору в дисплеях iPhone 8 і iPhone 8 Plus була виведена на абсолютно новий рівень. Будь-які зображення, в тому числі і фотографії, зроблені на смартфони, виглядають на екрані неймовірно насичено.

10. Підтримка технології True Tone

iPhone 8 і iPhone 8 Plus стали першими смартфонами в світі з підтримкою технології True Tone. У новинках Apple використовується двоканальний датчик зовнішньої освітленості, який в автоматичному режимі регулює баланс білого на екрані залежно від колірної температури освітлення. Завдяки цьому зображення на дисплеях iPhone 8 і iPhone 8 Plus завжди виглядає так, ніби воно надруковано на папері.

11. Нові матриці камер

Камери iPhone 8 і iPhone 8 Plus отримали нові матриці - збільшені, більш швидкі і працюють на базі процесора A11 Bionic.

12. Покращений процесор обробки зображення

В iPhone 8 і iPhone 8 Plus встановлений процесор обробки сигналу зображення нового покоління, створений інженерами Apple. Він розпізнає людей, яскравість освітлення, руху і інші деталі в кадрі і обробляє їх ще до того, як користувач зробив знімок.

13. Зйомка 4K-відео з 60 кадрами в секунду

Максимальна якість зйомки відео в iPhone 8 і iPhone 8 Plus було покращено. Користувачі смартфонів можуть знімати ролики з дозволом 4K при 60 кадрах в секунду.

14. Зйомка уповільненої (slo-mo) відео з роздільною здатністю 1080p і 240 кадрами в секунду

Поліпшення відбулися і в режимі зйомки уповільненої відео. Ролики slo-mo записуються в дозволі 1080p при 240 кадрах в секунду.

15. Поліпшені можливості по створенню відео в умовах низької освітленості

Функція оптичної стабілізації зображення камер iPhone 8 і iPhone 8 Plus "навчилася" скорочувати розмиття при русі під час зйомки в умовах низької освітленості. Відео завжди будуть виходити стабільними, навіть якщо смартфон тремтить.

16. Удосконалена стабілізація відео

Технологія стабілізації відео в камерах iPhone 8 і iPhone 8 Plus була вдосконалена. Вона задіє новий процесор обробки сигналу і нову збільшену матрицю для того, щоб усувати будь-які тремтіння під час зйомки.

17. Спалах Quad-LED True Tone

В iPhone 8 і iPhone 8 Plus встановлена ​​новий спалах True Tone Quad-LED. Вона забезпечує більш рівномірне підсвічування, що дає можливість уникнути пересвеченних ділянок при зйомці Селфі.

18. Технологія Slow Sync

Також спалах True Tone Quad-LED підтримує технологію Slow Sync. Ця унікальна розробка Apple поєднує коротку паузу між імпульсами і довгу витримку. В результаті цього Селфі на фронтальні камери iPhone 8 і iPhone 8 Plus в умовах низької освітленості виходять набагато краще.

19. Ефекти і нові фільтри для Live Photo

На "живі" фото, створені на iPhone 8 і iPhone 8 Plus, можна накладати різні фільтри. Наприклад, робити тон шкіри на знімку більш природним. Крім цього, з'явилася можливість додавати Live Photo ефекти, на кшталт "маятника" або "довгої витримки".

20. Зйомка HD-відео на фронтальну камеру

Фронтальна камера дозволяє знімати відео у форматі HD. Спілкування по FaceTime або створення Live Photo з приходом iPhone 8 і iPhone 8 Plus вийшло на новий рівень.

21. Подвійна 12-мегапіксельна камера

Подвійна камера iPhone 8 Plus стала ще краще. Камера з ширококутним шестілінзовим об'єктивом має діафрагму ƒ / 1.8 і оптичну стабілізацію зображення, а камера з телеоб'єктивом апертуру ƒ / 2.8.

22. Покращений режим портретної зйомки

Знімки з ефектом глибини різкості на камеру iPhone 8 Plus виходять ще краще. Деталі об'єкта на фото набагато більш чіткі, а розмиття більш природне. Знімати в режимі "Портрет" без проблем можна і в умовах низької освітленості.

23. Спалах в режимі "Портрет"

При зйомці в режимі "Портрет" на камеру iPhone 8 Plus стала доступна можливість використання спалаху.

24. Функція портретного освітлення

Найбільшим же чином можливості режиму "Портрет" розширює нова функція портретного освітлення. Вона використовує технологію розпізнавання особи, дозволяючи змінювати фон і освітлення знімків з ефектом глибини різкості. Всього одним натисканням користувач iPhone 8 Plus може зробити фон денним, студійним, контурним або сценічним.

25. Підтримка бездротової зарядки

Завдяки скляній задньої поверхні, iPhone 8 і iPhone 8 Plus отримали підтримку бездротової зарядки стандарту Qi. Для того, щоб зарядити смартфони, їх досить помістити на будь-яку підтримувану док-станцію для бездротової зарядки.

26. Нові, більш гучні стереодинаміки

iPhone 8 і iPhone 8 Plus отримали оновлені стереодинаміки, гучність яких була збільшена на 25% в порівнянні з аналогами з iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Окремим чином в Apple попрацювали над звучанням глибоким басів. Їх нові iPhone відтворюють на найвищому рівні, що дозволяє як ніколи раніше насолоджуватися переглядом фільмів на смартфонах.

27. Водо- і пилеустойчівость

iPhone 8 і iPhone 8 Plus мають ступінь захисту від води, бризок і пилу - IP67. Що це означає? Перша цифра в індексі говорить про ступінь захисту смартфона від проникнення сторонніх предметів. У iPhone 8 і iPhone 8 Plus рівень захисту максимальний - пил не може потрапити в пристрої.

Друга цифра в індексі вказує на захист від проникнення води. У iPhone 8 і iPhone 8 Plus захист сьомого рівня. Це означає, що смартфони можуть без ризику отримання пошкоджень витримувати короткочасні занурення на глибину до одного метра.

Це означає, що смартфони можуть без ризику отримання пошкоджень витримувати короткочасні занурення на глибину до одного метра

Відзначимо, що у iPhone 7 і iPhone 7 Plus була аналогічна ступінь захисту. Однак у iPhone 8 і iPhone 8 Plus скляні, а не алюмінієві корпусу, через що інженерам Apple знову довелося реалізовувати в смартфонах водостійкість, з використанням вже інших методів.

28. Підтримка швидкої зарядки

iPhone 8 і iPhone 8 Plus підтримують швидку зарядку. Смартфони можна заряджати від 0 до 50% всього за 30 хвилин. Для цього, правда, необхідно мати пару спеціальних аксесуарів .

29. Bluetooth 5.0

iPhone 8 і iPhone 8 Plus оснащені бездротовою технологією Bluetooth 5.0. Більше швидкості, більш широкий діапазон роботи, підтримка всіх існуючих бездротових пристроїв.

30. Оновлені кольору: золотий, срібний і «сірий космос»

iPhone і раніше випускалися в таких кольорах, але у випадку з iPhone 8 і iPhone 8 Plus ці забарвлення інші. Сріблястий, золотий і колір "сірий космос" наносяться на скляні панелі в шість шарів! Завдяки цьому Apple змогла домогтися найбільш привабливою глибини і правильного відтінку кольорів. Крім цього, багатошарове фарбування скляних панелей дозволила добитися потрібної щільності.

Знай і використовуй:

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті 30 нових фішок iPhone 8 і iPhone 8 Plus

Що саме робить нові смартфони краще попередніх?
67. Що це означає?