Вести.Ru: Samsung до кінця року випустить три потужних смартфона

Samsung планує до кінця 2011-го року випустити цілу серію нових "гуглофонів". Про це стало відомо від сайту литовського онлайн-рітейлера Mobili ininja, помилково опублікував виробничі плани південнокорейського гіганта на поточний рік. У списку був помічений не тільки анонсований пару днів назад Xcover в водонепроникному корпусі, але і ряд інших новинок.

Один з прийдешніх смартфонів - модель GT-I9250 - буде працювати на новій версії ОС Google Android 4.0 ( Ice Cream Sandwich ). Цю "трубку" обладнають 4,65-дюймовим Super AMOLED-дисплеєм (1280х720 пікселів), який буде перевершувати по вирішенню та, ймовірно, по щільності пікселів, нинішнього лідера - Retina Display в Apple iPhone 4. Гаджет також отримає 5-мегапіксельну камеру.

Інший "гуглофон" - GT-I9220 - матиме такий же екран, але з діагоналлю 5,29 дюймів. Пристрій оснастять процесором з частотою 1,4 Ггц, 8-мп камерою і використовували попередню версію "осі" - Android 2.3.3. Завершує серію 9200 модель GT-I9210 - ще один Gingerbread-апарат з 4,5-дюймовим дисплеєм, роздільною здатністю 800х480 пікселів і підтримкою 4G-мереж.

Також стало відомо, що Samsung працює над двома телефонами з ОС bada - флагманом S8600 по кодовим ім'ям Wave III і простішим S5380. Ціни і дати виходу пристроїв не уточнюються.

Тим часом на форумі RootzWiki були опубліковані дві фотографії Ice Cream Sandwich - універсальної версії Android, яка зможе працювати як на смартфонах, так і на планшетах. Наступна, четверта за рахунком версія ОС була запущена на телефоні Nexus S.

Судячи по знімках, ICS отримає оновлену панель повідомлень з іконками світло-синього кольору, а не зеленого, перероблений інтерфейс пошти Gmail, панорамний режим камери, а панель запуску додатків і віджетів буде багато в чому схожа з версією Honeycomb. Як очікується, скоро розробники отримають нові API і фреймворки, щоб оптимізувати свої додатки під Android-пристрої з різною діагоналлю дисплея.

Також по темі: Samsung розробила водонепроникний "гуглофон"
Анонсовано нову версію Android
Samsung розробляє смартфон-велетень
Samsung покаже планшетний дисплей з надвисоким дозволом
Samsung подала зустрічні позови проти Apple