Який телефон краще купити, щоб він був швидким

  1. 1. Більше пам'яті - швидше Android
  2. 2. Більше ядер - швидше Android
  3. 3. 8 ядер швидше ніж 4
  4. 4. Більше частота процесора - швидше Android
  5. 5. Чим новіший версія Андроїд тим краще
  6. Що ще важливо для швидкодії
  7. Який телефон купити, щоб він був швидкий
  8. тестуємо телефон
  9. висновок

У цій статті розповідь піде не про зовнішній вигляд пристроїв і про зручність користування, не про те як повинні бути розташовані клавіші та функції на корпусі. Тут я постараюся розповісти як вибрати смартфон або планшет виходячи з начинки - процесора, пам'яті, графічного ядра.
У цій статті розповідь піде не про зовнішній вигляд пристроїв і про зручність користування, не про те як повинні бути розташовані клавіші та функції на корпусі
Операційна система Android настільки популярна що пристрої під її управлінням випускають не тільки імениті виробники, але і безліч маловідомих компаній. Процесори для пристроїв під управлінням Андроїд випускають менше компаній, але чіпів існує величезна кількість - одноядерні, двоядерні, чотириядерні і навіть восьмиядерні. Смартфони і планшети крім усього іншого мають різний обсяг пам'яті від 256 мегабайт до 3 гігабайт, і що найважливіше для ігор в Андроїд - різні графічні процесори.

Давайте розглянемо кілька відомих тверджень:

1. Більше пам'яті - швидше Android

Якщо мова йде про оперативну пам'ять, то це вірно, тому що чим більший об'єм пам'яті, тим менше операційній системі Андроїд треба звертатися до внутрішнього сховища, швидкість роботи якого в рази менше ніж швидкість оперативної пам'яті.

2. Більше ядер - швидше Android

Якщо мова йде про однакові чіпах з різною кількістю ядер, то так, чим більше ядер тим система швидше. Але! Якщо мова йде про різні чіпах різних виробників, то кількість ядер процесора для Андроїд не грає вирішальної ролі. Наприклад мій двоядерний смартфон SONY Xperia SP помітно обганяє по продуктивності деякі чотириядерні пристрою.

3. 8 ядер швидше ніж 4

Що стосується 8-ми ядерних процесорів - в реальності їх мало. І багато восьмиядерні процесори це насправді два чотириядерних процесора які працюють окремо. Один більш потужний включається при великому навантаженні - наприклад ігри, перегляд відео, важкі додатки, а другий працює при легких завданнях. Така схема потрібна для збільшення роботи батареї Андроїд пристроїв.

4. Більше частота процесора - швидше Android

Тут та ж ситуація що і в пункті 2. Якщо це процесор однієї серії, того ж виробника, то збільшення частоти веде до зростання швидкості Андроїд пристрої. Але процесори, наприклад MediaTek і Qualcomm при однаковій частоті можуть показувати різний результат.

5. Чим новіший версія Андроїд тим краще

З кожною новою версією Андроїд стає більш функціональним, з'являються додаткові фішки і можливості. Але програмісти проекту Android без сумніву не тільки додають функціонал, а ще й покращують і оптимізують ядро ​​операційної системи Android. Тому так, чим новіше версія Андроїд тим краще.

Мій SONY Xperia SP спочатку мав Андроїд 4.1 потім прийшло оновлення до версії 4.3 і телефон став працювати помітно швидше, пропали рідкісні лаги інтерфейсу. Шкода тільки що для Xperia SP вийде оновлення Android 4.4, докладніше тут .

Що ще важливо для швидкодії

У рекламі Андроїд телефонів і планшетів зазвичай роблять упор на обсяг пам'яті і кількість ядер процесора, але рідко згадують про графічний процесор. А саме від графічного чіпа залежить продуктивність Андроїд телефону або планшета в іграх.

Який телефон купити, щоб він був швидкий

Після всього прочитаного вище у багатьох може виникнути питання, який вибрати телефон або планшет щоб він був досить швидкий. Можливо хтось із читачів планує поміняти телефон і хоче дізнатися наскільки новий телефон буде швидше старого.

тестуємо телефон

Визначити наскільки потужний телефон допоможе спеціальний тест під назвою Antutu Benchmark (антуту бенчмарк) завантажити . Він перевіряє швидкість роботи кожного з компонентів смартфона і за результатами тесту виставляє Андроїд пристрою підсумковий бал.
Визначити наскільки потужний телефон допоможе спеціальний тест під назвою Antutu Benchmark (антуту бенчмарк)   завантажити
Просто порівняйте цей бал для різних телефонів та дізнаєтеся який з них могутніше, і приблизно на скільки могутніше. Крім оцінки потужності телефону в додатку Antutu Benchmark можна побачити детальну інформацію про пристрій - модель процесора, модель графічного ядра, дозвіл екрана, встановлені датчики і багато іншого.

висновок

Практична порада при виборі смартфона або планшета: сучасний пристрій має в Antutu Benchmark набирати не менше 15000 балів. Найпотужнішим на даний момент чіпом є Nvidia Tegra K1 він набирає в тесті понад 40000 балів. Tegra K1 використовують такі пристрої як Nvidia Shield і Xiaomi Mi Pad Mipad 7.9, до речі останній коштує всього від 250 доларів США.
Практична порада при виборі смартфона або планшета: сучасний пристрій має в Antutu Benchmark набирати не менше 15000 балів

Завантажити Antutu Benchmark можна абсолютно безкоштовно з Google Play:

Розробник: AnTuTu